Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Binnenstebuiten

Binnenstebuiten

16 april @ 11:00 16:00

Hey jij, Oosterparkwijker!

Doe je mee aan het kunstproject Binnenstebuiten in de Oosterparkwijk?

Met het werk Binnenstebuiten: op bezoek in de voortuin van de Oosterparkwijk gaan de makers Eva Koopmans, Yuna Linde (De Makkers) en Tom Tieman (Ruimtereis) op zoek naar de identiteit van de Oosterparkwijk. Daar waar veel gepraat wordt over de wijk van vroeger en de wijk van de toekomst, is er maar weinig ruimte en tijd om stil te staan bij de Oosterparkwijk van NU. Wat zijn de verhalen van de wijk? En hoe kunnen we deze met elkaar vieren?

Voortuin

“Hoe ziet volgens jou de Voortuin van de Oosterparkwijk eruit? Wat moeten we toevoegen zodat jij jouw wijk herkent?” 

Jullie verhalen en ideeën worden verzameld in een tijdelijke Voortuin op het Wielewaalplein en krijgen een plekje in de eindpresentatie van Binnenstebuiten. Wat die eindpresentatie wordt, gaan we samen met jullie bedenken tijdens drie Ontmoetingsavonden.

Wandeling door de wijk

De eindpresentatie wordt gepresenteerd tijdens festival Noorderzon. Een kans om de wijk te vieren met publiek. In augustus werken we met jullie samen aan de eindpresentatie, die het publiek meeneemt langs verschillende plekken in de wijk. Op die plekken delen we verhalen via: film, audio, theater, muziek, spoken word, beeldende kunst, eten, enzovoort. Door de verhalen met elkaar te delen, staan we stil bij de identiteit van de wijk, bij veranderingen die hebben plaatsgevonden, en de invloed hiervan.

Wij willen je graag ontmoeten! Kom je een bakkie koffie doen in de Voortuin?

Locatie: parkeerplaats Wielewaalplein

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
11:00 – 16:00
Kosten:
Gratis
Serie:
Activiteit Categorieën:
,
Activiteit Tags:
, , ,

Organisator

* Anders
Wielewaalplein 1
Groningen, Groningen 9713 BP Nederland
+ Google Maps