Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Buurttuin

Buurttuin

2 februari @ 13:30 16:00

Een groep bewoners steken de handen uit de mouwen en zijn begonnen met de buurttuin bij Wijkcentrum bij Van Houten. De start begon met het aanpakken van de vaste plantenbakken langs de vijver. Dat beviel goed en dus zijn er zo’n 950 stoeptegels gewipt uit het buurtplein. Hierdoor is er een prachtige tuin in de schaduw van de bomen ontstaan. Bijna alle planten die we geplant hebben zijn inheems en geliefd door bijen en vlinders. Zo helpt de buurttuin de natuur ook een beetje. Ook kan je ideeën opdoen als je stoeptegels zou willen hergebruiken. Echt een kijkje waard.

Tevens zorgt de buurttuin ervoor dat bewoners geïnspireerd kunnen raken. De planten in de vaste bakken zijn voorzien van een informatiebord met daarop de kenmerken van de plant. Zo kan je zien welke planten geschikt zijn voor hun eigen tuin of geveltuin. Ook laat de buurttuin je inspireren hoe je de gewipte stoeptegel kunt hergebruiken in de tuin. 

Wil je meewerken aan de buurttuin? Dat kan! Er werkt een groep bewoners twee keer per maand (behalve in de wintermaanden dan is het één keer) in de tuin. Gezellig en nuttig.

Meedoen? Mail ons:
welkom@duurzaamoosterpark.nl of app naar 06 – 111 66 206.


De buurttuin is mede mogelijk gemaakt door gemeente Groningen en Operatie Steenbreek.

Gegevens

Datum:
2 februari
Tijd:
13:30 – 16:00
Kosten:
Gratis
Serie:
Activiteit Categorie:
Activiteit Tags:

Organisator

Duurzaam Oosterpark
Oliemuldersweg 47
Groningen, 9713 VA Nederland
+ Google Maps
welkom@bijvanhouten.nl
Bekijk de site van Locatie