SLEUTEL STADSSCHOUWBURG IN HANDEN VAN OOSTERPARKWIJK

De afgelopen jaren vonden er vier succesvolle edities plaats van De Wijk De Wereld: in Selwerd/Paddepoel, Korrewegwijk/de Hoogte, Beijum en Vinkhuizen. Gisteren blikte de organisatie samen met de deelnemers en andere betrokkenen terug op deze edities tijdens ‘De Wijk De Wereld blikt terug’ in de Stadsschouwburg. Er waren optredens te zien van een aantal talenten die meededen aan De Wijk De Wereld en nog steeds actief zijn: o.a. dansgroep Mous, Charlotte Beerda, Babaddaar en Rayan. Ook werd de sleutel van de Stadsschouwburg overhandigt aan de nieuwe wijk: de Oosterparkwijk.

Editie #5: Oosterparkwijk

Op dit moment is het team van De Wijk De Wereld al een paar maanden aan het werk in de Oosterparkwijk. Er zijn al twee bijeenkomsten geweest waar veel bewoners op afkwamen. Deze deelnemers zullen de komende periode gekoppeld worden aan de theatermakers van deze editie: Lies van de Wiel, Helmie Stil, Peerke Malschaert, Hugo aka Wordbites en X_YUSUF_BOSS.  Op dit moment is de organisatie nog op zoek naar koorleden voor het speciale De Wijk De Wereld koor. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@dewijkdewereld.nl

De Wijk De Wereld 

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk!

De Wijk De Wereld Oosterparkwijk

16 t/m 19 juni, Stadsschouwburg / SPOT Theater

Kaarten zijn vanaf 29 maart te koop via spotgroningen.nl

De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen.