Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Snoeien maar

Snoeien maar

1 april @ 08:00 17:00

Snoeien maar!

Leen in de maand april een groene kliko.

Als wijkbewoner van de Oosterparkwijk krijg je de kans om in de maand april een groene container te lenen en zo het grove snoeiwerk kwijt te kunnen. Want… wat een gedoe om dat in de ondergrondse containers te moeten drukken.

Wil je er ééntje (gratis) lenen? Dat kan. Meld je bij de beheerder van wijkcentrum bij Van Houten, hier kan je maximaal twee containers lenen. Je mag de container(s) maximaal een week thuis houden zodat andere bewoners er ook nog gebruik van kunnen maken.

Van het gft-afval dat je samen met je restafval in de ondergrondse container doet wordt biogas gemaakt. In de fabriek scheidt gemeente Groningen het gft eerst van de rest. Vervolgens maken ze er door vergisting biogas van. Dat levert verrassend veel op: genoeg om alle vuilniswagens te laten rijden en ook nog een paar duizend huizen te verwarmen.

Nog iets duurzamer is gft composteren. Dat wil zeggen: op een natuurlijke manier verwerken tot vruchtbare grond. Het gft dat apart wordt verzameld in de bekende groene containers. En dat is precies wat we nu met de voorjaarsactie in de Oosterparkwijk gaan doen!

Oeh en ook goed om te weten: Op 29 maart (8.00-16.30 uur) en 30 maart (10.00-15.00 uur) kan je gratis compost ophalen bij de afvalbrengstations. www.haalallesuitjeafval.nl

Ook leuk! Bij de Paradijsvogeltuin kan je het hele jaar je snoeisel kwijt. Daar worden ze namelijk blij van want het snoeisel gebruiken ze in de tuin. Op het terrein de borden volgen. Paradijsvogelstraat 9

 

Wijkcentrum bij Van Houten Tijdens openingstijden, Oliemuldersweg 47a
Heb je vragen? Je kunt een mail sturen naar welkom@duurzaamoosterpark.nl of een appje sturen naar 06 111 66 206.

Gegevens

Datum:
1 april
Tijd:
08:00 – 17:00
Kosten:
Gratis
Serie:
Activiteit Categorie:
Activiteit Tags:

Organisator

Duurzaam Oosterpark
Oliemuldersweg 47
Groningen, 9713 VA Nederland
+ Google Maps
welkom@bijvanhouten.nl
Bekijk de site van Locatie