Workshop kimchi maken
3 december @ 19:30 – 21:30
Al zeker 1500 jaar eet men in Korea kimchi, het nationale gerecht van Korea. Het is súpergezond, omdat het bekende groentemengsel gefermenteerd is. Bij het fermenteren zetten micro-organismen rauwe producten om in producten die onze darmen beter kunnen verteren. Hoewel de techniek van fermenteren al eeuwenoud is, zijn we er in de afgelopen eeuw van vervreemd geraakt. Nu er steeds meer kennis komt over het belang van gezonde darmen voor onze algehele gezondheid, komt fermenteren weer in de belangstelling. Tijdens deze workshop leer je meer over de voordelen van fermenteren en over de relatie met onze gezondheid. Maar we gaan vooral aan de slag met het maken van kimchi, waarna je met je eigen potje goede micro-organismen naar huis gaat. Opgave kan via dit formulier.
Deze workshop wordt georganiseerd door Leonie Bais in samenwerking met Bie de Buuf.
Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Er zijn nog enkele plekjes beschikbaar.