Elkaar helpen

Heb je hulp nodig? Of wil je graag je buren helpen? Hieronder staan een aantal websites die je kunnen helpen wanneer je een hulpvraag hebt. Ook kun je daar je hulp aanbieden.

We helpen

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je een ander best een keer een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Dit doe je door jouw hulpaanbod online te zetten of actief een hulpvraag te plaatsen. Ook kun je samen met familieleden of bekenden de zorg organiseren voor een naaste door een hulpnetwerk aan te maken.

Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Een account op wehelpen.nl is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag een kleine vergoeding worden geboden als beiden dat prettiger vinden. Help jij al mee?
https://www.wehelpen.nl

Hip helpt

Samen een wandeling maken, in de tuin werken, of gewoon een praatje maken. Iemand die een lamp voor je ophangt, die meegaat naar de arts of die helpt om ingewikkelde formulieren in te vullen. Soms hebben mensen in nood hulp nodig bij iets alledaags.

HipHelpt Groningen zorgt ervoor dat er dan hulp komt. Ook in Groningen zetten vrijwilligers zich in voor buurtgenoten die er alleen voor staan. En zij bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, ongeacht hun cultuur of religie. Niemand hoeft alleen te staan.
https://hiphelpt.nl/groningen

06 19 15 29 11