Nieuw in Groningen: yoga waar je van gaat zweven

Het is algemeen bekend dat je van yoga ontspannen wordt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je de Indiase bewustzijnsoefeningen zwevend in de lucht uitvoert. Dat kan nu in hartje Groningen. Yoga050 opende namelijk op 9 september een studio dat naast het bekende hathayoga en zwangerschapsyoga ook, als enige in de provincie, aerial yoga-lessen biedt.

Bij aerial yoga heb je maar drie dingen nodig: je lichaam, de zwaartekracht en een doek dat bevestigt is aan het plafond. Waar bepaalde yogahoudingen op een mat alleen te doen zijn voor gevor-derden, kun je bij aerial yoga ook als beginner meteen in de kopstand. Het doek maakt de oefeningen niet alleen gemakkelijker, maar haalt ook de compressie uit de wervelkolom en spanning uit nek en schouders. Dit levert een gevoel van ruimte op in je lijf dat vleugels geeft tijdens de les en een ultieme ontspanning na afloop.

Gediplomeerd docent Hilke Meerman, eigenaar van Yoga050, ‘ontdekte’ aerial yoga op het Yoga Festival Terschelling. “Ik hing een groot gedeelte van het weekend in de doeken van Janneke van Amelsvoort, oprichter van Aerial Yoga Nederland. Ik werd er niet alleen ontspannen, maar ook vrolijk van. Ik heb zo gelachen! Mijn toenmalige opdrachtgevers wilden niet in deze vorm van yoga investeren, omdat ze bezig waren met andere dingen. Ik droom-de nog een paar jaar verder, onder het mom: Als ik later een eigen studio heb, ga ik aerial yoga geven! Dat moment is nu.”

Stadjers zijn nuchter, daarom is aerial yoga echt iets voor ze, zegt Hilke. “De doeken laten je zweven, maar zweverig is het niet. Het is en blijft yoga, maar het is een stuk minder serieus. Spelenderwijs sterk en ontspannen worden. Mooi toch?”

Nieuwsgierig naar de ervaring van aerial yoga? Meedoen kan altijd. Iedereen is welkom, ook als je niet lenig of spiritueel of zweverig bent.

Meer informatie? https://www.yoga050.nl/ info@yoga050.nl

Adres
Damsterdiep 46
9711 SM Groningen