Hete bliksem, 3000 kilo appels en ciderbrouwers

Uit: Dagblad van het Noorden, d.d. 15 oktober 2018

Groningen – De derde editie van het Appelfeest in Groningen was met vijfhonderd bezoekers wederom een succes. Alleen al de rondreizende appelpers trok veel publiek. Bezoekers hadden in totaal zo’n 3000 kilo appels uit eigen tuin meegebracht. De appelpers maakte daar houdbaar sap van.

De pers van De Sappers reist een maand per jaar door Nederland. Ook de appeltaartwedstrijd, de appeldeterminatie en de informatiemarkt konden rekenen op veel belangstelling. Het Appelfeest vond plaats in de Oosterparkwijk bij Toentje. Dat is een initiatief van Jos Meijers die er samen met vrijwilligers verse groenten en kruiden verbouwt voor de voedselbank in Groningen. Toentje heeft op steenworp afstand van de tuin een restaurant, genaamd Biedebuuf.

De rondreizende appelpers is vandaag te vinden bij zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren.

Foto(s): appels | Jan Willem van Vliet.