Cultuuraanjagen

Ik kom net terug van een vergadering van de werkgroep Oosterpark Nooit Saai. Deze vergadering was zeker Niet Saai! Een groep vrijwilligers organiseert van alles om het honderdjarig bestaan van onze wijk te kunnen vieren met muzikale fietstochten, theater, wandelingen door de wijk, foto exposities, noem maar op.

En ik was op bezoek bij alle kunstenaars die ik kon vinden in onze wijk – in een mooie boerderij, in oude bedrijfspanden, in hun eigen huis. De wijk zit er vol mee! In ’t Werk wordt hard gewerkt door creatievelingen en vernieuwers. Bij het openen van de oude loodsdeur van Het Paradijs vind ik 14 beeldhouwers. Wat een verassingen!

Op
mijn rondgang door de wijk ontdek ik hoeveel mensen aan kunst en cultuur
meedoen, maar ook mensen voor wie dit niet makkelijk bereikbaar is. Mensen die
met wat ondersteuning mee kunnen doen met theater, muziek, schilderen, klussen,
etc..

Dit is een kleine greep uit wat ik doe als cultuuraanjager: mensen en organisaties bij elkaar brengen zodat zoveel mogelijk mensen in deze wijk samen plezier kunnen beleven aan kunst en cultuur.

Werk aan de winkel! Ik zoek meer kunstenaars en amateurs die mee willen denken en mee willen helpen meer wijkbewoners te betrekken bij goede kunst om deze wijk nog bruisender te maken. En: Heb je een wens een idee of een plan? Laat het me weten, samen maken we er iets moois van. Ik kom graag bij je langs om kennis te maken. Tot gauw!


Mirjam Rinkel
Cultuuraanjager VRIJDAG in de Buurt
Email: mirjam.rinkel@bijvrijdag.nl