Soms is een plus een meer dan twee…

Het Ricciotti
Ensemble gaf op 1 mei een bruisend concert in de Oosterkerk.

Zelden
heb ik zo’n vrolijk orkest gezien dat wel 8 keer per dag een concert geeft.
Meestal op plaatsen waar je dat niet zou verwachten. Zo hebben ze op 1 mei
onder andere bij het JOP een verrassingsconcert gegeven en zoals ze zelf
zeiden: “een hartstikke clandestien concert in de Mediamarkt”.

Bijna alle orkestleden zijn jong, en studeren aan het conservatorium. Ze willen mensen verbinden door middel van muziek zodat ze bijvoorbeeld na zo’n pop up concert weer wat aan elkaar te vertellen hebben. Het is per slot van rekening wel een klein avontuur dat je meemaakt.

In de meivakantie toerden ze met hun Eeuwige Radio Toer door Nederland en deden op 1 mei Groningen aan. Ze spelen klassiek, jazz en popliedjes, maar dan wel met een klassiek tintje, want het blijft een symfonieorkest. Zo was het papapapa van de vijfde symfonie van Beethoven te horen, speelden ze de herkenningstune van de VPRO, wat een stuk van de Electric Light Orchestra bleek te zijn en nog veel meer. Onder leiding van de zanger Henk Kraaijeveld mocht de zaal zelfs meezingen.

Organisator van dit moois is Harry Hummel, bekend van Resto van Harte. Hij had het Ricciotti Ensemble vorig jaar in Hornhuizen gehoord en wist dat ze dit jaar door het land gingen toeren naar aanleiding van 100 jaar radio. Hij besloot toen dat een en een twee is, en dat hij de jarige Oosterparkwijk met Ensemble ging verbinden. Vervolgens heeft hij de coöperatieve wijkraad benaderd, die gefungeerd heeft als geldschieter en zo voor een bijna volle Oosterkerk heeft gezorgd.