Nieuw speeltuintje bij De Velden

“De
Velden is een kinderrijke buurt,“ legde Liesbeth Weusten uit. “Het is hier heel
prettig wonen, maar voor de allerkleinsten is er te weinig speelgelegenheid. In
het Oosterpark is weliswaar een speeltuintje, maar die ligt voor hente ver van
de huizen. Daarom hebben we actie gevoerd dichterbij een speeltuintje van de
grond te krijgen En dat is gelukt!”

Met Charlotte Pavillon en Monique de Raad heeft Liesbeth het
initiatief genomen tot het project. Aan de rand van het Oosterpark, direct
achter de beeldengroep ‘De Figuurtoren’, is nu een klein speeltuintje
gerealiseerd dat op 31 augustus officieel werd geopend.

“Het is nog niet helemaal klaar,” verklaarde Charlotte in haar openingsspeech. “Er ligt hier en daar nog wat modder en er wordt binnenkort nog een bankje geplaatst. Maar er is nu toch alle reden voor een feestje. En met ons allen zorgen we ervoor dat het hier schoon en netjes blijft.” Hierna gaf ze het woord aan Carine Bloemhoff, onze wijkwethouder, die benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen buiten kunnenspelen. “Het is goed voor de gezondheid en het heeft bovendien een sociale functie.” ook wees ze op het gebruik van natuurlijke materialen – veel hout – bij de bouw van het speeltuintje.

En toen kwam het grote moment. Met behulp van een heleboel kinderen uit de buurt trok de wethouder een groot doek weg – waarna een plateau zichtbaar werd, dat vol stond met bellenblaaspijpjes. Deze werden natuurlijk direct door de jongens en meisjes uitgeprobeerd. En dat was nog niet alles. Als klapstuk van de ochtend kwam er luid bellend en schellend een ijscokar aangereden.

Bij het nemen van de treden naar het Oosterpark, ging de kar bijna op zijn kant, maar gelukkig hield de berijder het hoofd koel en bereikte hij ongehavend zijn bestemming. Al snel stond er een lange rij kinderen voor de kar. Want ijs – dat gaat er bij kinderen altijd wel in.

Foto(s): Nieuw Speeltuintje 2 | Dimitri Reining, Nieuw Speeltuintje 1 | Dimitri Reining.