Viering 100 jaar Grunnens Laid in ons 100 jarig Oosterpark!

Op initiatief van de Tocht om de Noord wordt op 100 locaties het Grunnens Laid gezongen. Overal in de provincie – in álle gemeenten – klinkt op zaterdag 28 september om 17:00 uur het Grunnens Laid.

Burgemeesters van vrijwel alle Groninger gemeenten doen mee, evenals de Commisaris van de Koning. Het hoofdpodium staat op het Museumplein in Veendam. Op dat podium wordt het volkslied gezongen door bekende Groninger artiesten.

100 locaties

Daarnaast kan men het Grunnens Laid zingen op honderd locaties (‘podia’) in de hele provincie. Denk aan kerken, borgen, dorpshuizen, verzorgingstehuizen, musea, buurtfeesten en horecalocaties. Het volkslied zal onder meer vanuit de Martinitoren in Stad klinken, vanaf Muziekfestival Delfzijl en in Abraham’s Mosterdmakerij in Eenrum. Ook de supportersvereniging van FC Groningen doet mee en zingt het volkslied in de bus op weg naar de wedstrijd in Amsterdam. Daarnaast wordt het Gronings volkslied gezongen bij andere eeuwelingen, zoals Scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en in de Oosterparkwijk.

Zing mee

Wij zingen op De Lindenhof (tegenover de blauwe boerderij).  Onder andere 
Oosterstörm en The Evergreens doen mee. We nodigen iedereen van harte
uit om met ons mee te zingen.

Vanaf vier uur kun je in de blauwe boerderij terecht voor
een kopje koffie of thee (tegen betaling).

Meer informatie?
Check de website www.grunnenslaid.nl of stuur een mailtje naar oosterparkzingtgrunnenslaid@hotmail.com