Oosterparkwijk verliest kleurrijke groentewinkel

Doek valt voor
groentezaak Fré van Donderen.

Zaterdag 27 juli 2019 bediende Fré voor de allerlaatste keer zijn klanten. De inmiddels 66 jarige vakman vond het tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Jarenlang heeft Fré de eenmanszaak aan de Hortensialaan 87 (hoek Oliemuldersweg) met grote inzet gerund. Zijn vrouw steunde hem daarbij. Hij bood een ruim assortiment aan groente en fruit. Met de feestdagen zorgde Fré voor allerlei lekkernijen en leuke hebbedingetjes. Dat gaf de winkel een speciaal karakter.

Fré kocht zelf in op de veiling. De klant profiteerde dan
ook van gunstige prijzen. Je kon altijd bij hem terecht voor adviezen over het
bewaren of bereiden van de producten. Hij deed regelmatig iets extra’s voor
zijn klanten. Dat werd zeker gewaardeerd.

De winkel was ook een ontmoetingsplaats. Er was altijd gelegenheid voor een praatje.  Het authentieke karakter van de zaak wist Fré te handhaven. De afgelopen maanden werd het aantal openingsdagen al beperkt. Helaas is de winkel nu gesloten. De groentezaak Fré van Donderen zal echter in de harten van zijn klanten blijven bestaan.

Het ga je goed Fré.

Rob Akkerman

Foto(s): Fre van Donderen | Erik Weersing.