Fysiotherapie in Corona-tijd

Als gevolg van de aangescherpte regels vanuit de overheid en het KNGF is de situatie in de fysiotherapie tijdelijk ingrijpend veranderd. Vanaf 23 maart is het uitgangspunt dat de behandeling van alle patiënten op afstand (digitaal) plaatsvindt, via (beeld)bellen, email of een app. Dit geldt voor patiënten die al in behandeling zijn én voor nieuwe patiënten.

Reden hiervoor is dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat mensen ook besmettelijk kunnen zijn zonder dat zij enige symptomen van Corona vertonen.

Er kunnen situaties zijn waarin bij hoge uitzondering face-to-face behandeling noodzakelijk is. Hierbij moet óf 1,5 meter afstand gehouden worden óf er moeten persoonlijke beschermingsmiddelen gebruikt worden (bril, mondkapje, hand-schoenen, schort).  U zult begrijpen dat beide situaties niet ideaal zijn

Bovenstaande richtlijnen gelden in ieder geval t/m 28 april.

We kunnen u in de tussentijd gelukkig wel helpen! Heeft u vragen over uw klachten, of oefeningen en adviezen nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Telefonisch, via mail, met een video-consult of de app PhysiApp kunnen we u “op afstand” ook goed helpen. PhysiApp is een app waarin uw fysiotherapeut een oefenprogramma voor u kan maken, speciaal afgestemd op uw klachten. Hierin zijn duidelijke afbeeldingen en filmpjes van de oefeningen te zien. Oefeningen kunnen ook geprint en naar u opgestuurd worden.

Voor iedereen, met of zonder klachten, is het sowieso belangrijk om zoveel mogelijk te blijven bewegen en gezond te blijven eten. Moet u vanuit huis werken, zorg dan voor een goede werkplek (liever niet aan de eettafel) en neem regelmatig een (beweeg)pauze.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn telefonisch te bereiken via 050-3130220. Of via mail: info@praktijkvanweering.nl.

Met vriendelijke groeten,

Rik, Rita, Marjolein, Annemarie, Rosanne, Edwin en Eva, Personal FysioFit Van Weering