VRIJDAG bij jou thuis!

De deur niet uit, wat doe je dan? Samen maken we er gewoon wat van!

Nu we genoodzaakt zijn zo veel mogelijk thuis te blijven wil VRIJDAG in de Buurt jou thuis inspireren. Daarom noemen we onszelf voorlopig VRIJDAG bij jou thuis! en delen we komende tijd allerlei video’s waardoor jij je thuis niet hoeft te vervelen. MAAR: we zijn ook heel nieuwsgierig naar de creatieve dingen die jij thuis doet en maakt. Inspireer jouw mede-wijkbewoners en laat je door hen inspireren! Deel jouw dansmoves, kunstwerken, zangkwaliteiten of andere creaties met foto’s en/of (liggende) video’s en zet ze op deze groepspagina. Wie weet kunnen we, als Corona weer achter ons ligt, bij elkaar komen om samen te maken.

Je kunt thuis ook creatief zijn! En daar helpt VRIJDAG in de Buurt jou graag mee. Mirjam Rinkel, de cultuurcoach van de Oosterparkwijk, heeft een Facebookgroep waarin zij leuke filmpjes deelt. Zingen, dansen, tekenen; word lid van de groep, laat je inspireren en post ook je eigen filmpjes en foto’s. Om lid te worden zoek je op Facebook naar VRIJDAG in de Buurt – Oosterparkwijk. Wie weet doen we wel een leuke challenge of kettingreactie. En als dan alles voorbij is maken we samen een levend kunstwerk in de wijk!

Een lieve groet met vleugels

VRIJDAG in de Buurt werkt met cultuurcoaches in de wijken en dorpen van de gemeente Groningen. Omdat we nu niet fysiek in de buurt kunnen werken, brengen we cultuur heel graag naar de mensen thuis! 

Dat doen we onder andere met de actie Een lieve groet met vleugels. Veel ouderen in de wijk wonen alleen of mogen geen bezoek ontvangen. Speciaal voor hen bedachten we het plan om door kinderen uit de wijk iedere week mooie kaarten voor de ouderen te laten maken. Zij krijgen daarvoor aan het begin van de week (via hun school of kinderopvang of via de website van VRIJDAG in de Buurt) een leuke instructievideo waarmee ze aan de slag kunnen. Hun kaart kunnen ze inleveren op een speciaal inleverpunt in de wijk, vóór vrijdag 17.30 uur. Daar blijven de kaarten dan een heel weekend liggen in verband met besmettingsgevaar. Na het weekend worden de kaarten uitgedeeld aan de ouderen.

Mirjam Rinkel is cultuurcoach in de Oosterparkwijk en is op zoek naar scholen, kinderopvangorganisaties, ouderenorganisaties en andere mensen uit de Oosterpark om iedere week Een lieve groet met vleugels uit te kunnen delen aan ouderen in de wijk. Want alleen zijn doen we samen!

Wil jij meedoen? Kijk voor meer informatie en  contactgegevens  op www.bijvrijdag.nl/indebuurt.

VRIJDAG meezingcafé gaat digitaal! 

Maandelijks organiseert VRIJDAG, het huis voor de amateurkunst, het Meezingcafé in Groningen.

De ingrediënten: live-muziek, heerlijke evergreens, duidelijke songteksten en een hoop gezelligheid. Ook het Meezingcafé kan de komende tijd niet meer georganiseerd worden vanwege het coronavirus. Maar VRIJDAG zit niet bij de pakken neer en organiseert vanaf volgende week het Meezingcafé digitaal!

Het digitale VRIJDAG Meezing-café gaat vanaf vrijdag 17 april van start en wordt dan wekelijks georganiseerd, op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur.  Er worden per keer 5 liedjes gezongen met als afsluiter het Coronacafélied. Het café heeft ruimte voor maximaal honderd bezoekers.

Doe je mee? Meld je aan! Dat kan op de website www.bijvrijdag.nl/meezingcafé. Daar vind je ook een filmpje en PDF met instructies zodat je alles hebt wat nodig is om mee te kunnen doen.