Elektrische deelauto staat in de wijk

Een paar weken geleden is de laadpaal aan de Dirk Huizingastraat geplaatst en sinds die tijd staat er een Nissan Leaf om als elektrische deelauto te gebruiken. De auto is voor kleine ritten: met een volle accu kun je minstens 80 km afleggen. Bij de firma EasyDriving hebben ze wel auto’s met meer bereik en twee daarvan staan in de stad Groningen. Maar: eentje bij de Hanze en de andere in Meerstad, dus dan moet je nogal een stukje fietsen voordat je op pad kunt. Reserveren voor langere tijd of voor op vakantie kan ook.

De nieuwe laadpaal en de elektrische deel-auto in de Dirk Huizingastraat.

Van de week de eerste rit gemaakt met de 9-TPD-88: naar de Hanze, naar Groningen-Zuid, naar Tolbert en laat op de avond via Groningen-Zuid weer naar de Dirk Huizingastraat. Daar op de fiets en drie minuten later thuis. Loopt prima. Opladen doe je als je terug bent, heb je geen omkijken naar.

Het reserveren doe je met de OnzeAuto-app. Kosten betaal je achteraf en het abonnement is €5 per maand. Daarmee mag jij en een extra gezinslid elektrische ritjes maken. Super handig ook als extra auto voor als de eigen auto al in gebruik is.

Meer informatie?
easydriving.eu