Technische Planologie onderzoek Oosterparkwijk

Mijn naam is Jonas Vollbrandt (26) en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding “Technische Planologie” (ruimtelijke planning) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de studie ben ik een aantal jaren geleden van Duitsland naar Nederland verhuist en mag al ruim vijf jaar de Oosterparkwijk mijn thuis noemen. Zelf woon ik in de monumentale Wielewaalflat met een heerlijk uitzicht over de wijk. Hiermee kom ik meteen terecht bij de karakteristieken, die de wijk zo aantrekkelijk voor mij maken. Ondanks dat het centrum met de fiets binnen vijf minuten te bereiken is, biedt de wijk een rustige omgeving met veel groen en water. Het Ooster- en Pioenpark nodigen voor regelmatige wandelingen uit en bieden de mogelijkheid de bruisende en soms drukke stad te ontsnappen.

Vooral voor mij, als toekomstige stadplanner, blijft de wijk ook na vijf jaar nog steeds interessant omdat er altijd iets te ontdekken valt. De vijf buurten van de Oosterparkwijk zijn op hun manier uniek en de kleinschaligheid geeft de gehele wijk een unieke identiteit. Terug te vinden is deze kleinschaligheid vooral in het “Blauwe Dorp” – wist jij, dat deze het oudste gedeelte van de wijk is en al 1919 is gebouwd?

Op dit moment ben ik hard bezig met het schrijven van mijn bachelor scriptie en hiervoor heb ik jou, als bewoner van de Oosterparkwijk (oorspronkelijk bekend als “Plan Oost”), nodig! Voor mijn scriptie onderzoek ik de relatie tussen de gebouwde omgeving (hoe jij de wijk ervaart), reisgedrag en subjectief well-zijn. Ik wil te weten komen hoe verschillende ruimtelijke karakteristieken van de wijk invloed nemen op ons reisgedrag en de mate van tevredenheid met ons leven.

Hoe kunt u mij helpen?

U kunt een steentje bijdragen aan mijn onderzoek door het invullen van een korte vragenlijst! Het betreft rond 25 vragen over (1) uw reisgedrag, (2) de gebouwde omgeving van de Oosterparkwijk en (3) u tevredenheid met het leven.

De enquête duurt ongeveer 5 minuten en uw antwoorden zijn volledig anoniem.

Ik wil u alvast bedanken voor de deelname en het invullen van de vragenlijst!

Indien u vragen met betrekking tot de enquête hebt, kun u mij bereiken via het volgende mail adres: j.vollbrandt@student.rug.nl

De vragenlijst kunt u via de onderstaande link bereiken OF doormiddel van het scannen van de QR-CODE! Link: https://rug.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_cN0TqUgVEZdNaIe