2020/2021: Mijn Verhaal

Tja en dan komen de kerstdagen eraan. Feest van licht en gezelligheid, familie over de vloer, lekker eten en … vul maar in.

Maar in 2020 gaat dat toch wat anders. Allemaal in onze eigen bubbel en alleen met diegene waar we meestal toch contact mee hebben. Daar gaan we dan kerst mee vieren. En voor iemand die een gruwelijke hekel aan internetshoppen heeft, zelfs het woord komt niet vloeiend uit mijn vingers, dus ook nog opletten op de tikfouten en deze direct herstellen natuurlijk. Is het erruug lastig om aan het goede cadeau te komen. Blijkt dat het toch erg moeilijk wordt om het voorwerp van keuze te regelen en dat ik het kan afhalen. Nou niet dus, we sturen het wel op dan komt alles voor elkaar hoor. Nou niet dus, al wat er kwam geen pakket, bellen en mailen en jaaaa uiteindelijk wordt het bewuste pakket geleverd. Zo dat is klaar.

Als kwartet dat met kerst in de kerk zou gaan zingen hebben we coronaproof de repetitie vorm gegeven. Lekker al een paar keer gezongen en de souplesse van de stembanden kwam weer langzamerhand terug. Totdat er een “engel” uit de “hemel” nederdaalde en zei: “met kerst is er alleen maar een digitale dienst”. Tja weg souplesse in de stembanden want inmiddels zitten we alweer 3 maand aan de buis op woensdagavond en zondagmorgen. Oké!

Lekker eten met de familie en pakjes uitpakken, dat ging gelukkig goed, al hoewel het eten prima te eten was en iedereen zijn stinkende best heeft gedaan, was er zoveel te eten dat mijn met zorg gemaakte toetje niet door de familie op eerste kerstdag werd genuttigd, maar door de teamleden en bewoners van het huis in Leeuwarden waar mijn jongste dochter woont. Na de kerstmaaltijd was er zoveel over dat er nog wel een weeshuis van eten voorzien kon worden. Dus, overleg wat doen we ermee, zeker niet weggooien, dat is uit den boze en deze gewoonte wordt gelukkig door de familie goed overgenomen. Met gevolg dat ik zeker zes maaltijden in de diepvries kon doen.  Gevolg… “nakersten” tot diep in januari. De volgende dag zijn we in Leeuwarden de kerstpudding gaan bezorgen en hebben we met mijn jongste dochter ook nog pakjes uitgepakt en heerlijk van het zelfgemaakte diner gesmuld. Dezelfde Willem als de vorige keren! En o ja, ook nog steeds 68 jaar.