Waar komt dit bord komend jaar te hangen?

Sinds drie jaar loopt het zwerfvuilteam door de straten van de Oosterparkwijk. Gewapend met prikstok en vuilniszak zwerven de leden elke maandag door de wijk. In de ochtend vertrekken er twee groepen en in de zomermaanden loopt er ook een avondteam. Aan duimen, bedankjes en uitspraken als ‘goed bezig’ komt het zwerfvuilteam niet te kort. En terecht ook want  “de wijk is zichtbaar schoner” zo vertelt een voorbijganger.

Ieder jaar reiken we een waarderingsprijs uit aan een straat die uitblinkt op hoe schoon ze zijn. In 2019 kwam Tjerk Bolhuisstraat als winnaar uit de bus omdat enkel één lollystokje was gevonden in deze straat. In 2020 was het Graspad de schoonste straat. Heel gaaf om te horen dat deze bewoners aangeven hun straat graag schoon te willen houden en zich daarvoor inzetten.

Welke straat er in 2021 de waardering in de wacht gaat slepen is het zwerfvuilteam nog niet uit. Alle zwerfvuilleden hebben een gelijke stem in de waardering. Omstreeks augustus zal het geluid van de ijscoman door een nog onbekende straat klinken. De schoonste straat wordt namelijk gevierd met een verdiende ijsco. “Ding ding goedemiddag! Gefeliciteerd met de schoonste straat van de Oosterparkwijk!” Zo galmde de ijscoman vorig jaar door het Graspad. De straat waarderingsprijs is een positieve manier om aandacht voor zwerfvuil en een schone leefomgeving te krijgen. Én ook nog eens leuk om bij te kletsen met de buurvrouw of buurman onder het genot van een heerlijk schepijsje.

Het zwerfvuilteam van de Oosterparkwijk.

Het Zwerfvuilteam en de straat waardering zijn projecten van Duurzaam Oosterpark. Een platform voor bewoners die, net als wij, oog hebben voor duurzamer leven en willen bijdragen aaneen duurzame wijk. (Milieu)bewust, groener denken en doen, hoe u het ook zou willen noemen. Wij, Oosterparkers zijn de beroerdste niet dus die uitdaging gaan we ‘natuurlijk’ aan! Én helaas hoog nodig want onze voetafdruk op de wereld is groter dan haar herstellend vermogen en dat resulteert bijvoorbeeld in de welbekende plastic soep in de oceanen.

Wilt u meer te weten komen over Duurzaam Oosterpark, het zwerfvuilteam of de straat waardering? U kunt ons vinden op  www.duurzaamoosterpark.nl

Foto(s): Waar komt-2 | Frans Geubel, Waar komt-1 | Frans Geubel.