Figuurtoren genomineerd voor de Kunst op Straatprijs

De Figuurtoren van kunstenaar Elisabet Stienstra aan de Piet Fransenlaan maakt kans op de Kunst op Straatprijs. De prijs wordt georganiseerd door Kunstpunt Groningen en staat dit jaar in het teken van ‘ontmoeting.’ Het kunstwerk is een van de 10 genomineerden. Tot en met 11 juni kon er worden gestemd via kunstopstraatprijs.nl

Figuurtoren

Op de plek waar vroeger het FC Groningen stadion stond, staat nu een acht meter hoog beeld van graniet. Kunstenaar Elisabet Stienstra heeft er het magische voetbalgetal 11 in verwerkt. Je ziet 11 opgestapelde mensfiguren. En het getal verwijst ook naar de stedenbouwkundige geschiedenis van de Oosterparkwijk, architect J.P. Berlage ging vaak uit van een maateenheid van 11 cm.  Figuurtoren is het jongste genomineerde beeld, in 2019 werd het onthuld.

Benieuwd of de Figuurtoren heeft gewonnen? Houd kunstopstraatprijs.nl dan in de gaten!

Foto(s): Figuurtoren Dettie Veltman | Dettie Veltman.