Oosterparkers, komen jullie naar ‘bij Van Houten’?

Start van ons bruisend ontmoetingscentrum bij Van Houten

Op zaterdag 11 september opent de voormalige Siebe Jan Boumaschool haar deuren voor onze mooie Oosterparkwijk! Na jaren als school te zijn gebruikt, wordt het prachtige gebouw het bruisende ontmoetingshart voor alle Oosterparkers met als naam ‘bij Van Houten’. Kom je ook?

Waarom 11 september?

Die dag wordt er in Nederland Open Monumentendag georganiseerd en daar hoort de oude school bij. Het thema van dit jaar is: ‘jouw monument is mijn monument’. Een mooi thema want het gebouw zal een ontmoetingscentrum voor ons allemaal zijn. En als vervanger van het Treslinghuis een ‘jouw huis is mijn huis’.

Wat gaat er gebeuren?

Het bestuur van het nieuwe ontmoetingscentrum zal zich op 11 september aan de wijk voorstellen. Wethouder Carine Bloemhoff zal aanwezig zijn om deze symbolische start kleur te geven.

Er zijn die dag diverse activiteiten voor jong en oud zoals:

– workshops van Circus Santelli
– expositie over de wijk en het pand
– quiz
– rondleidingen
– je kunt je laten knuffelen door de knuffelstoel Oma Bep van Atelier Manna
– hapje en drankje.

En misschien nog wel het belangrijkste: we gaan graag met de buurtbewoners in gesprek. We willen horen wat jouw wensen zijn voor het komende buurtcentrum.

Heb je ideeën, ben je benieuwd, wil je met ons meedoen of gewoon het pand bekijken? Op 11 september is iedereen van harte welkom!

Praktische informatie:

Siebe Jan Boumaschool
Oliemuldersweg 47, Groningen

Open op 11 september van 11.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor het programma op:

www.bijvanhouten.nl.

Volg ons op de social media:

Twitter: @bijvanhouten
Instagram: bijVanHouten
Facebook: bijVanHouten