Wandelen en bewegen met de Kwiek Beweegroute

Ken jij de Kwiek Beweegroute in het Oosterpark al? Dit is een wandelroute van anderhalf kilometer door de wijk. Tijdens het wandelen loop je langs mooie plekken en doe je ondertussen oefeningen. Van deze route is nu een flyer beschikbaar. Hierop vind je een plattegrond en een overzicht van de oefeningen (zie plaatje onderaan).

Tijdens de Kwiek Beweegroute volg je de speciale stoeptegels. Onderweg vind je bordjes en stoeptegels met daarop oefeningen. Bijvoorbeeld slalommen rond paaltjes, over een rechte lijn lopen of bij een lantaarnpaal een balansoefening doen. Allemaal in je eigen tempo en voor iedereen toegankelijk.

De Kwiek Beweegroute is vooral geschikt voor oudere bewoners en beginnende sporters. De oefeningen zijn daarop aangepast. Uiteraard kan iedereen de route volgen en de opdrachten doen. Wil je minder ver lopen, dan volg je gewoon een deel van de route. Nóg leuker is om de route samen te doen. Dat is ook goed voor de sociale contacten.