Groentje: Ben er klaar voor!

Heel geleidelijk hoor ik dat activiteiten hier en daar weer gaan beginnen.

Het gaat richting de lente en we mogen uit onze winterslaap gaan komen.

‘Bij van Houten’, het nieuwe wijkcentrum, buurtcentrum of ook wel ontmoetingscentrum genoemd wordt al maanden voorbereid. De bedoeling is dat de deuren binnen afzienbare tijd opengaan en we kunnen gaan genieten van de prachtige locatie en het diverse aanbod aan cursussen en activiteiten. Of gewoon een kopje koffiedrinken en ontmoeten met een heel fijn uitzicht.

Het Winterfestival dat eind vorig jaar op het JOP-terrein zou plaatsvinden krijgt hopelijk in het voorjaar een herkansing. Met wat kleine aanpassingen in de sfeer zou het dit keer een lentefeestje kunnen worden.

Bij ‘Bie de Buuf’ is op maandagmiddag de kinder-kookclub weer begonnen. Samen kokkerellen en alles lekker zelf opeten!

Wat wel voortdurend is doorgegaan is het buiten sporten. Mensen samen joggend of alleen. Of in groepjes nieuwe dingen lerend bij de ‘open gym’ op het Annie Takveld.

Of de sportroute met de tegels succesvol is weet ik eigenlijk niet. De tegels liggen om de zoveel meter in het park en laten zien wat voor een beweging je daar kunt maken. Tot nu toe heb ik dat nog niemand serieus zien doen, maar misschien ben ik de mensen die dat wel hebben gedaan gewoonweg misgelopen.

De martial arts-trainingen gingen ook consequent door. Als ik in het park wandel hoor ik de kreten die erbij geslaakt worden al van een flinke afstand. Mijn hond vindt het heel gek en loopt er snel met een grote boog omheen.

Nou is mijn hond een buitenlander en bezig te socialiseren en liep hij in beginsel met een grote boog om iedereen heen, maar dat gaat steeds beter. Hij laat zich nu zelfs geregeld aaien en wie weet gaat hij ook nog wennen aan kungfu-kreten. Maar vooralsnog vindt hij mensen die in het park zijn zonder hond zeer verdacht.

Ben je een podiumbeest of wil je je grenzen verleggen en uit je comfortzone? De Wijk de Wereld komt naar onze Oosterparkwijk! Samen met professionele theatermakers kijken wat er leeft in de wijk en dat in theatrale, kunstzinnige en/of zang en dansvorm neerzetten voor een publiek in de Stadsschouwburg. Wat voor jou om mee te doen?

Ik heb de specht alweer horen tikken en er staan al aardig veel sneeuwklokjes in het gras te prijken. Echt winter kunnen we dit seizoen niet noemen, het heeft meer iets herfstig met af en toe een winterse dag. Het mag nu van mijn part naadloos overgaan in de lente.

Kom maar binnen!