Thuisgekookt; een warme maaltijd én sociaal contact

Genieten van een verse, met liefde bereide maaltijd én je buren beter leren kennen? Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor hulp bij de warme maaltijd en gezellig sociaal contact. Juist nu kan een gevoel van eenzaamheid de dagen donker en moeilijk maken. Thuisgekookt probeert er daarom voor te zorgen dat we weer teruggaan naar wat vroeger heel normaal was: buren die zorgen voor elkaar!   

Voor sommige mensen is het heerlijk om elke dag uitgebreid te koken, terwijl het voor anderen een hele opgave is om dagelijks een verse maaltijd op tafel te zetten. Al acht jaar helpt Stichting Thuisgekookt juist deze mensen bij elkaar te brengen. Voor Jenneken (76) is het een echte uitkomst. “Voordat mijn man ziek werd was hij de kok in huis, maar nu hem dat niet meer elke dag lukt ben ik heel erg blij met de hulp van thuiskok Lena.” Elke woensdag staat er een heerlijke maaltijd voor het echtpaar klaar. Hoewel de maaltijd ook thuisgebracht kan worden, vindt Jenneken het wandelingetje naar ‘haar’ Lena heerlijk. Terwijl zij de maaltijd haalt dekt haar man ondertussen de tafel en schenkt een glaasje wijn in. “Ik hoef van te voren nooit te weten wat Lena gaat maken, niet weten wat de maaltijd gaat zijn is voor mij een deel van de verwennerij. Alsof ik uit eten ga in m’n eigen huis!” 

Thuisgekookt is er voor iedereen; voor mensen waarbij de leeftijd het lastig maakt om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten of mensen met gezondheidsproblemen. Een groot deel van de mensen die bij Thuisgekookt aankloppen behoren tot deze kwetsbare doelgroep. Voor deze mensen doen de medewerkers van Thuisgekookt extra hun best om iemand te vinden die goed bij hun (dieet)wensen en voorkeuren past. In Groningen staan er 85 aanvragers/afnemers ingeschreven & 50 thuiskoks staan klaar om voor iemand te gaan koken (vrijwillig en tegen een vergoeding van de kostprijs van de ingrediënten). Veel van hen doen zelfs graag een stapje extra: zij brengen de maaltijd langs, of doen extra dingen als af en toe een boodschapje halen, of een keer de hond uitlaten, bijvoorbeeld. 

Maaltijden van een buur ontvangen spannend of gek? Integendeel! Ben of ken je iemand die de hulp van een thuiskok goed zou kunnen gebruiken? Of ben je op zoek naar meer informatie? Team Thuisgekookt staat voor je klaar!


Dit zijn de voordelen van een maaltijd via Thuisgekookt:

  1. Thuiskoks koken op maat en de maaltijden zijn aangepast op smaak, (dieet)wensen en portiegrootte. Altijd precies passend voor jou!
  2. Maaltijden kunnen worden afgehaald of thuisgebracht. 
  3. De maaltijden zijn veilig. Thuiskoks krijgen uitgebreide (hygiëne)instructies en er wordt altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag aangevraagd voordat zij starten met koken.
  4. De maaltijden worden elke week gekookt door dezelfde buurtgenoot; zo leer je elkaar echt kennen.
  5. De maaltijden worden aangeboden tegen de kostprijs van de ingrediënten. De prijs wordt in overleg bepaald, maar kost meestal tussen de €3,- en €6,-
  6. Je zit nergens aan vast. Wil je stoppen, overslaan of op zoek naar een nieuwe thuiskok? Dat is geen probleem. We helpen je graag verder!

Zo werkt het

  • Bel naar 085-0608768 en geef de gegevens en wensen door, of ga naar www.thuisgekookt.nl
  • Aan de hand van de wensen zoeken wij een geschikte thuiskok. Binnen 48 uur nemen we telefonisch contact met je op om een thuiskok aan je voor te stellen.
  • Na een kennismaking en de eerste maaltijd beslis je zelf of je aan deze thuiskok gekoppeld wilt worden of niet! Je zit nergens aan vast.