Tot 1 maart FloraMobiel gratis

De Stichting WelMobiel zorgt voor vervoer in de wijk en de stad. In de wijk kun je met de FloraMobiel gratis een rit maken tot 1 maart. Daarna betaal je per rit in de wijk € 1,50 en voor deze prijs kun je ook naar het UMCG. Als je minder goed ter been bent kun je met de FloraMobiel rijden door de hele stad voor bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis, het winkelcentrum, de dagbesteding of het bezoeken van een goede kennis. Je bent WelMobiel en je privé-rit wordt ingepland zonder lange wacht- en reistijden. 

De vaste standplaats van de FloraMobiel is voor de Fransiscuskerk aan de Zaagmuldersweg vlak bij het Wielewaalplein. De chauffeurs zijn vaak vrijwilligers uit de wijk en worden goed begeleid door WelMobiel en kunnen indien gewenst worden opgeleid voor een chauffeursdiploma, zodat ze weer kans maken op een vaste baan. De chauffeurs dragen bedrijfskleding en een mondkapje. Na iedere rit wordt de auto weer ontsmet. Je wordt dus zo lang het nodig is coronaproof vervoerd. De chauffeurs helpen je graag met het dragen van de boodschappen en als je een rollator gebruikt kan die mee in de auto. Voor al je vragen over het wijkvervoer kun je bellen met Stichting WelMobiel telefoon 085-7920377 of de website bezoeken www.WelMobiel.nl