bij Van Houten: het bruisende hart van de wijk!

Het prachtige gebouw van de oude Siebe Jan Boumaschool wordt het bruisende hart in onze mooie Oosterparkwijk. Jarenlang werd het als school gebruikt. Nu is het een plek voor alle Oosterparkers. Ook voor jou! Per 1 april is bij Van Houten officieel het buurtcentrum van de Oosterparkwijk, goedgekeurd door het College en de gemeenteraad van Groningen. We gaan voorzichtig aan van start in het ‘nieuwe’ deel van het gebouw (de voormalige Vensterschool). We zeggen ‘voorzichtig aan’ omdat er nog van alles moet gebeuren in en om het gebouw, zoals een verbouwing om het gebouw geschikt en (rolstoel)toegankelijk te maken. Uiteindelijk hopen we het oude en nieuwe gebouw met elkaar te verbinden.

Ken je het gebouw?

Het werd in 1932 gebouwd als de ‘Van Houtenschool’. Het is genoemd naar Sam van Houten, een Groningse politicus. Hij is bekend geworden door zijn ‘kinderwetje’. Daarmee werd kinderarbeid in Nederland verboden.

De naam van het gebouw werd later veranderd in Siebe Jan Boumaschool. Siebe Jan Bouma is de architect die de monumentale school heeft gebouwd. De school kreeg er later nog een gebouw bij: de Vensterschool Oosterparkwijk.

Wat is er te doen?

Er is al van alles te doen in bij Van Houten. Zo vind je er speeltuinvereniging SVO, kun je gezellig een kop soep komen eten op dinsdag, woensdag of donderdag en zit De Wijk De Wereld er op maandag en woensdag. Ook is de cultuurcoach van Vrijdag, Rozan Vergeer, actief in het buurtcentrum. En je kunt de hele dag door een kijkje komen nemen en een kopje koffie komen drinken in de mooie zaal bij het water.

De komende periode willen we, samen met jullie als wijkbewoners, steeds meer activiteiten aanbieden. We kijken dan steeds wat er mogelijk is en op welke manier. Wil je weten welke activiteiten er allemaal te doen zijn? Je vindt ze op mijnoosterparkwijk.nl/agenda.

Wil je zelf een activiteit organiseren? Laat het ons weten!

Wij zoeken:

Een sport- en spelaanbieder

Om het aanbod uit te breiden zijn we op zoek naar iemand die in bij Van Houten sport- en spelactiviteiten aan wil bieden. Is het iets voor jou? Ben jij de sportaanbieder die we zoeken? Of ken je iemand die dat zou kunnen en willen doen? Neem dan contact met ons op!

Bestuursleden

Wij zoeken meerdere bestuursleden. Vanaf 15 april a.s. vind je de vacatures op www.bijvanhouten.nl.

Zaal huren?

Je kunt voor vergaderingen of bijeenkomsten een zaal of ruimte huren in bij Van Houten. Meer informatie lees je hierover op www.zalenverhuuroosterpark.nl. Je kunt ook een mail sturen naar zalenverhuuroosterpark@werkpro.nl.

Openingstijden:

De vaste openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.

En als er activiteiten staan gepland ook in de avonden en het weekend.

Heb je vragen over bij Van Houten of een idee? Neem gerust contact met ons op of kom langs!

bij Van Houten
Oliemuldersweg 47
9713 VA  GRONINGEN
06 – 521 706 66
welkom@bijvanhouten.nl
www.bijvanhouten.nl