De Oosterparkwijk door de onderzoeksbril van tweedejaars studenten Spatial Design

De Oosterparkwijk door de onderzoeksbril van tweedejaars studenten Spatial Design

Eind februari is een groep studenten van Academie Minerva gestart met een onderzoek in de Oosterparkwijk. Met in de hand ‘Stap voor stap door de Oosterparkwijk’ en onder begeleiding van twee docenten werd een wandeling gemaakt langs iconische gebouwen, groene parken, buurtrestaurants, creatieve broedplaatsen etc. Aansluitend hebben studenten objectieve informatie verzameld over: de historie, het landschap, de infrastructuur, de architectuur en de mens in de wijk. Na analyse van hun onderzoek hebben zij eind maart 5 stellingen gepresenteerd aan leden van WIJ Oosterparkwijk en wijkbewoner Frans Geubel om te toetsen of deze stellingen aansloten bij de werkelijkheid. 

Maandag 4 april zijn de (voorlopige) eindconclusies gepresenteerd – aan docenten – in de vorm van een urgentie en een suggestieve kaart van de wijk. De komende weken gaan studenten onderzoeken hoe zij hun conclusies kunnen verbinden aan een zinvolle (fictieve) herbestemming van een pand aan de Paradijsvogelstraat. En ook hierbij is ervaringsdeskundigheid en kennis van o.a. bewoners, ondernemers, buurwerkers en vrijwilligers heel erg welkom. 

Meer over het onderzoek en de resultaten lees je in de eerstvolgende wijkkrant. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden of heb je vragen, neem dan contact op met Jeroen Kuilman. (jeroen.kuilman@wij.groningen.nl / 06-55465082)