Groentje: Oosterpark op z’n best!

Wat een genot, een zonovergoten Oosterpark. Uit de wind op een beschutte plek was het al regelmatig over de 20°. Ik zag mensen voor mijn ogen ontspannen, vitamine D opzuigen.

Jaren geleden (wie weet het nog?) was er een bewonersinitiatief dat heette ‘Kidspiration’. Het was een festival voor kinderen in het Pioenpark. Mijn zoon was toen nog een klein dropje (inmiddels is hij met zijn 11 jaar bijna even groot als ik), dus ik was op de hoogte van dat soort gebeurtenissen. Het was fantastisch leuk. Kinderen stonden in het middelpunt en er was theater, muziek en creativiteit. Twee keer is het gelukt het festival te realiseren, maar ondanks het succes is het nooit een blijvend iets geworden vanwege het tekort aan draagkracht. Er bestaat nog wel steeds een Facebook-pagina.

Inmiddels zijn we jaren verder en is er al een aantal seizoenen het Winterfestival op het JOP-terrein. Dit initiatief is ontstaan vanuit de Bewonersorganisatie. Het festival wordt elk jaar leuker. Afgelopen twee jaar kon het niet plaatsvinden vanwege corona. De organisatie wilde niet nog een jaar wachten, dus ze besloten dat het dit jaar dan een lentefestival zou worden. En wat een succes was dat! Wat een goeie zet. Het voelde alsof het hele leven wilde dat dit festival in het weekend van 25, 26 en 27 maart zou plaatsvinden. Alle dagen heeft de zon geschenen en het was duidelijk dat mensen zin hadden in een verzetje.

Ik heb drie dagen pannenkoeken gebakken en wat een toppers die Oosterparkers! (en trouwens ook de mensen die van verder kwamen) Veel mensen stonden wel een uur in de rij om een pannenkoek te bemachtigen en het bleef gezellig. Nou moet ik zelf zeggen, de pannenkoeken waren het waard. ☺

De zweefmolen was permanent bezet met kinderen en er was muziek, theater, circus en oud Hollandse spelletjes, glittertattoo‘s, verhalen, ponyrijden, oosterse lekkernijen, een knuffelruimte, bands in de avond en een aantal schitterend verklede mensen. Ben ik nog wat vergeten? Het was in ieder geval onvergetelijk.

De Oosterpark heeft zich deze keer wat mij betreft stevig op de kaart gezet. Laten we er met z’n allen voor gaan dat dit festival wel een blijvertje is. Vrijwilligers zijn hard nodig.

Als je het leuk vindt om deel te zijn van zo’n prachtig gebeuren geef je dan op via www.festivaloosterparkwijk.nl

Ik heb op een avond ook meegewandeld met ‘De Wijk De Wereld’. Met een groep mensen in het donker slingerend door de Oosterpark met een stop op drie plekken waar iets verrassends gebeurde. In juni komen alle optredens en (kunst)uitingen samen in de schouwburg. Oosterpark in de spotlight. De kaarten zijn al verkrijgbaar!

Maart roert zijn staart. Wie had gedacht dat we na al die mooie zonnige dagen opeens toch nog in de sneeuw zouden zitten? April doet wat hij wil ben benieuwd wat dat gaat opleveren.

Onlangs tipte iemand mij dat er op de vijver bij de Jumbo een meerkoet haar nest op het midden van de fontein heeft gebouwd. Ik hoop dat de gemeente dit ook heeft gezien en snapt dat de fontein voorlopig niet aan kan gaan…

Vorige week vertelde iemand dat ze had gelezen dat als iedereen dagelijks twee dingen zou opruimen die op straat waren gegooid, de wereld schoon zou zijn…

Of het zo is of niet, het laat wel zien dat een kleine bijdrage grote gevolgen kan hebben…

Wie gaat deze uitdaging samen met mij aan?