Rommelmarkt groot succes

De rommelmarkt op zaterdag 12 maart bij Van Houten was een groot succes! Er kwamen enkele honderden bezoekers op af.

Organisatrice Ellen Beck: “Het is ontstaan vanuit de gedachte dat producten/spullen vaak nieuw worden gekocht, of als men ze niet gebruikt, weggegooid worden, terwijl iemand anders er blij van kan worden. We hebben de vraag: ‘Is een rommelmarkt in de Oosterparkwijk een goed idee? Laat het ons weten.’ op Facebook gesteld. Daar kregen we veel positieve reacties op en zodoende zijn we het gaan organiseren. Het lege bij Van Houten gebouw hiervoor gebruiken was een perfecte combinatie.”

De inrichting van de markt was hierdoor heel avontuurlijk, vooral ook voor kinderen, kruip-door-sluip-doorroutes en verschillende ruimtes met steeds weer een andere sfeer. Vooral de eerste uren liep het werkelijk storm, daarna kabbelde het rustig door. Verspreid door het gebouw zaten er ook drie deelnemers van De Wijk De Wereld achter een tafeltje met daarop een ouderwets typemachientje, om verhalen van bezoekers vast te leggen. Ook waren er twee stands voor Oekraïne. De verkoop bij deze stands ging volledig naar het goede doel.

Zowel kopers als verkopers roemden de leuke en gemoedelijke sfeer en vroegen of het nog eens georganiseerd zou kunnen worden.