Eerste bewoners Jan Groningerstraat krijgen sleutel

Bewoners van de nieuwbouw aan de Jan Groningerstraat hebben de sleutel gekregen van hun woning. Nijestee heeft hier 14 eengezinswoningen gebouwd in de Oosterparkwijk. De woningen staan op de plek van het voormalig voetbalstadion van FC Groningen.

Jan Jaap Vogel, interim algemeen directeur/bestuurder bij Nijestee: “We zijn voor de bewoners erg blij dat ze in deze goede en duurzame woningen, op een unieke plek in de wijk en mooie plek in de stad, kunnen wonen”. Nijestee startte in juli 2021 met de bouw. Het project is het sluitstuk van het stedenbouwkundigplan De Velden. Dit gebied kwam tot ontwikkeling toen de voetbalclub in 2006 naar de Euroborg verhuisde.

Oude shirts van FC Groningen

De woningen hebben een tableau van bakstenen naast de voordeur met de kleuren van 14 verschillende FC Groningen shirts. Dit is een verwijzing naar de historische locatie van het voormalige Oosterparkstadion van de voetbalclub. Bewoners ontvingen naast de sleutel van hun woning ook een replica van het shirt van Piet Fransen van FC Groningen.

Blije bewoners

Mark is een van de trotse bewoners: “Ik vind het geweldig om hier op deze historische plek te wonen, waar ik als klein jongentje naar de wedstrijden kwam kijken. Als FC Groninger met een groen-wit hart vind ik de kleuren en het shirt in de gevel natuurlijk het allermooist!”

 Ongedeelde stad

“Voetbal brengt mensen bij elkaar. Daar streven wij ook naar in een ongedeelde stad, waar mensen in gemengde wijken zoals de Oosterparkwijk goed en betaalbaar samen kunnen wonen”, aldus Jan Jaap Vogel. Gemengde wijken bestaan uit koopwoningen, sociale huurwoningen of woningen in de vrije sector. “Nijestee vindt het belangrijk dat bewoners zelf kunnen kiezen hoe en waar ze wonen, in een stad waar plek is voor iedereen.”