Leeskamer Oosterparkwijk geopend!

Op woensdagavond 8 juni is de Leeskamer, gevestigd in het wijkcentrum bij van Houten, feestelijk geopend. Onder de genodigden waren organisaties uit de wijk, vrijwilligers, donateurs van boeken en andere betrokkenen. Bij de koffie en een lekkere plak koek hield Jilles van den Doel, initiatiefnemer van de Leeskamer, zijn openingsspeech. 

De Leeskamer is gevuld met zo’n drieduizend gedoneerde boeken die op alfabet zijn gezet en in diverse genres zijn onderverdeeld: romans, kinderboeken, (Engelse) thrillers, geschiedenisboeken enz. Want de Leeskamer is eigenlijk een boekenkast voor de wijk, waar je gratis boeken kunt lenen. Jilles haalde ook Samuel van Houten aan, van het Kinderwetje, naar wie het wijkcentrum is vernoemd. Ook over hem en dit onderwerp zijn er boeken aanwezig, alsook een ruime afdeling Groningana en zelfs boeken van schrijvers uit de Oosterparkwijk! Er zijn ideeën voor de toekomst zoals themaweken, lezingen en wellicht willen leesclubs gebruik maken van de gezellige ruimte die de Leeskamer ook is, een plek om boekenliefhebbers te ontmoeten.

Na de onderhoudende speech van Jilles volgde het doorknippen van het lint door Miranda Dontje (kwartiermaker bij Van Houten) en kon men de collectie bekijken onder het genot van een drankje. Iedereen was zeer enthousiast en we hopen dat ook u in de Leeskamer een kijkje komt nemen, een boek lenen of een praatje maken. We zijn gevestigd in het wijkcentrum, Oliemuldersweg 47. Voor de uitleen zoeken we nog vrijwilligers die van boeken houden. Bent u geïnteresseerd, mail dan naar leeskamer@bijvanhouten.nl

Onze openingstijden zijn:
Maandag- en donderdagmiddag van 13.00 -16.00 uur
Woensdagavond van 19.00 -21.00 uur
Zaterdagochtend van 10.00 -13.00 uur

We hopen u gauw te mogen verwelkomen!

Tekst: Cecile Mellens 
 Foto: Frans Geubel