Wandelend naar de première

Het is vrijdag 17 juni, 19.41 uur.

Bezoekers van De Wijk De Wereld in de Stadsschouwburg konden voorafgaand aan de voorstelling voor 5 euro mee- eten bij WIJ aan de Heesterpoort, maximaal 30 deelnemers. De maaltijd was bereid door buurtbewoners en na het eten wandelen ze nu onder leiding van cultuurcoach Rozan Vergeer door de wijk naar de Stadsschouwburg. Onderweg ontmoeten ze bewoners die een inkijkje geven in hun eigen straat. Zoals meneer De Wit in de Kamperfoeliestraat (foto), die gisteren jarig was en waarvoor door de wandelaars gezongen wordt. Maar ook Henk Siekman in de Goudsbloemstraat met een prachtig lied, of Rosa onder de poort van de Zonnebloemstraat met een lang en spannend gedicht. Verder een barbecue in het Seringenhof, Frederika de Vries met een vriendin in de Begoniastraat, Myhra en Mathilde bij de Fluisterbank in het Lindenhof, Wietse de Boer met dochter in de Gerbrand Bakkerstraat, en Petra en Severin in de Goudenregentuin.

De première begint straks om 20.15 uur. In de voorstelling vol muziek, zang, dans en film draait het allemaal om de Oosterparkwijk en haar bewoners.