GeldWijs – Maak jij je ook zorgen over de stijgende prijzen?

De kosten voor boodschappen en energie worden steeds hoger. Bij GeldWIJs spreken we steeds vaker mensen die zich hierdoor zorgen maken. Maak jij je ook zorgen om je geldzaken? Kom dan eens langs bij GeldWIJs op maandag- en woensdagmiddag van 13:30-16:30 uur bij WIJ Oosterparkwijk aan de Heesterpoort 1. Onze collega’s kijken graag met je mee. Samen kunnen we kijken hoe je rond kunt komen en of er mogelijkheden zijn voor jou situatie.

Tips om makkelijk op je energiekosten te besparen:

  • Probeer om niet langer dan 5 minuten te douchen, bedenk ook of het nodig is om elke dag te douchen. Door korter te douchen kun je al snel tientallen euro’s per jaar besparen.
     
  • Plan gezellige avonden met vrienden. Door om de beurt bij elkaar te eten en daarna bijvoorbeeld een spelletje te spelen kun je veel energie besparen. Op de momenten dat je niet thuis bent kan de verwarming een paar graden lager.
     
  • Verwarm alleen de ruimtes die je gebruikt. Het is niet altijd nodig om je hele huis te verwarmen. Door alleen de ruimtes te verwarmen waar je veel bent gebruik je veel minder energie, zeker als je de deuren van die ruimte zoveel mogelijk dicht houd.
     
  • Zet de verwarming een graadje lager. Wanneer je lekker met een dekentje op de bank kruipt of een dikke trui aantrekt kan de verwarming best wat lager. Door de verwarming één graad lager te zetten kun je al snel €100 per jaar besparen.