Nieuw insectenhotel op het Goudenregenplein

Een aantal jaren geleden zijn de huizen rond het Goudenregenplein aangepakt. 

Het was een grootscheepse opknapbeurt, van nieuwe dakpannen, tot nieuwe voordeuren, dubbelglas enzovoort. Daar was veel bouwmateriaal voor nodig, dus had de bouwondernemer besloten om het Goudenregen-plein daarvoor in gebruik te nemen. 

Maandenlang hebben bewoners tegen een chaos aangekeken. Het was noodzakelijk en mensen wenden er zelfs aan, maar het heeft natuurlijk toch voor overlast gezorgd. 

Nijhuis bouw B.V., die toen de scepter zwaaide, heeft zich dat wel gerealiseerd.

Er zijn jaren overheen gegaan, maar Nijhuis is teruggekomen met een plan om iets aan het Goudenregenplein met haar bewoners te schenken. In overleg is dat een mooi, groot insectenhotel geworden. 

De opdracht om het te maken was naar Werkpro Driestenborg gegaan. Een werkplek in Fraamklap (bij Middelstum) waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Woensdagochtend 1 februari was het zover. Een begeleider en twee werknemers kwamen met een aanhanger het grote hotel brengen. 

Met vereende krachten is hij naar een mooie plek bij de Goudenregentuin gebracht en met hele stevige palen in de grond vastgezet. Het was wat aan het miezeren, maar dat mocht de pret niet drukken.

De mannen waren trots op wat ze hadden gemaakt en zetten het met plezier en al grapjes makend op de juiste plek. Nog even op de foto met ‘hun’ insectenhotel… 

Prachtig! 

Niet iedereen bleek er blij mee te zijn (of wat de reden ook heeft moge zijn), maar ‘s avonds stond hij al in de fik. 

Gelukkig hebben buurtbewoners het snel opgemerkt en de brand tijdig weten te blussen, waardoor de schade meeviel. 

Boosheid verontwaardiging en ongeloof… Waarom? 

Wij zijn blij met deze mooie plek en willen ervan genieten. Laat ons plein a.u.b. met rust!