Werkplaats Veiligheid en Leefbaarheid

Iedereen wil in zijn of haar wijk fijn kunnen wonen. Ook in de Oosterparkwijk wordt gewerkt aan een veilige en mooie wijk.  Maar hoe doen we dit samen zo goed mogelijk? Wijkmakers en WIJS organiseren daarover, in opdracht van de gemeente Groningen, een werkplaats. Van maart tot mei ontdekken we daarin hoe we kunnen werken aan een veilige en leefbare Oosterparkwijk voor iedereen.

De werkplaats is een bijzondere samenwerking tussen bewoners, studenten en wijkwerkers. Samen gaan we op zoek naar hoe bewoners veiligheid ervaren en zoeken we naar manieren om het leven in de wijk nog prettiger te maken. Bewoners, wijkwerkers en studenten, samen komen we tot een advies aan de gemeente om de Oosterparkwijk nog mooier te maken. 

Het doel van de werkplaats is om rondom het thema veiligheid en leefbaarheid een verandering te maken in de wijk die ook echt werkt volgens bewoners.

Doet u ook mee? Of wilt u eerst wat meer weten? Kom dan naar de startbijeenkomst op 16 maart (10:00-11:00) waar gebiedsmanager Nienke Alkema de werkplaats zal openen. We zien u ook graag tijdens de eindpresentatie medio mei (datum volgt). 

Voor meer informatie kunt u mailen naar hallo@wijkmakers.nl.