Mini Natuurfestival

Door Ellen Beck

Primeur! Het allereerste Mini Natuurfestival voor kinderen in de Oosterparkwijk op woensdagmiddag 3 mei. 

Een festival waar spelenderwijs de ‘natuur’ centraal staat. En waar je kunt doen, leren, spelen, kijken en beleven. Op deze middag is er een uiteenlopend programma georganiseerd. Ga bijvoorbeeld op Poepsafari of graaf een Dino op! Ga mee op avontuur met Theater Pannenkoek of ga in debat met patat samen met locokinderburgemeester Finn. Op zoek naar de schoonheid van de vlinder of pluis een uilenbal uit. Kom knutselen in de knutselgalerij of bouw je eigen insectenhotel. Kies je voor een vintage diashow of word je liever voorgelezen? Genoeg te doen voor klein en groot!

Waarom eigenlijk een Mini Natuurfestival? 

Het is belangrijk om kinderen enthousiast te maken voor de natuur. Want het gaat namelijk niet zo goed. Insectenpopulaties die onze gewassen bestuiven worden ieder jaar kleiner, er gebeuren steeds meer natuurrampen en ook ons drinkwater wordt een probleem. Natuur is een belangrijk ingrediënt voor de toekomst en dus extra belangrijk voor kinderen. Tijdens het Mini Natuurfestival wordt ook een stekjeskast geopend. Hierin kunnen bewoners planten met elkaar ruilen.

Ambassadeurs van het Mini Natuurfestival

Het Mini Natuurfestival wordt gesteund door Caitlin, Fos, Barae, Ninthe, Avalon en Stijn, de ambassadeurs van IKC Borgman Oosterpark. Zij zijn dit jaar de ambassadeurs van het festival. Als ambassadeur vertellen ze andere kinderen op school en in de Oosterparkwijk over de komst van het festival. Ze vertellen waarom het Mini Natuurfestival wordt georganiseerd en wat je er allemaal kunt doen. Ze zetten hun talenten en kennis in om andere kinderen enthousiast te maken en zorgen er samen voor dat iedereen in de buurt weet van het Mini Natuurfestival.

We stellen de ambassadeurs graag aan je voor. Van links naar rechts op bovenstaande foto:

Caitlin

Deze natuurfanaat wist al heel vroeg wat ze wilde worden: evaluatiebioloog. Caitlin is het liefst te vinden in bossen en parken, omgeven door natuur en dieren. En ze heeft wel 15 encyclopedieën, twee konijnen en heel veel tropische vissen met moeilijke namen.

Fos

Het liefste speelt Fos in de bosjes bij het JOP. Klimmen en klauteren, maar vooral hutten bouwen vindt hij namelijk te gek! Thuis heeft hij twee appelbomen: één met rode en de andere met groene appels.

Barae

Barae vindt het heerlijk als hij op zijn favoriete plek in Marokko zit. Want… daar kan je voedsel zoals citroenen en meloenen plukken en schijnt altijd de zon. Thuis heeft hij een moestuin waar hij van alles verbouwt. En als je hem daar niet kan vinden dan is hij weg op de step of aan het voetballen want dat is ook leuk.

Ninthe

Ninthe houdt van spelen in de natuur en het liefste in de klimboom bij het JOP. Ze heeft een hele snelle hamster en zijn naam is Max, maar zelf kan ze ook heel snel als ze gaat racen met dingen op wielen.

Avalon

Als je bij Avalon in haar slaapkamer gaat kijken dan is het thema jungle! Ze heeft 6 planten en hele toffe gordijnen. Met haar hond is ze regelmatig te vinden in de hondenspeelplaats, want daar kun je zelf ook heel leuk spelen.

Stijn

Helaas was Stijn ziek en staat hij daarom niet op de foto… Maar ook Stijn zet zich graag in voor de natuur en heeft hij net als de andere ambassadeurs zin in het Mini Natuurfestival.

De ambassadeurs zullen tijdens het festival, na de voorstelling ‘Het Krentenkoeken Mysterie’ van Theater Pannenkoek, de bezoekers vertellen waar ze zelf graag naartoe gaan en wat er nog meer op het programma staat.

Het Mini Natuurfestival vindt plaats op woensdagmiddag 3 mei (in de meivakantie) • 13.00 – 17.00 uur • voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar • Wijkcentrum bij Van Houten, Oliemuldersweg 47a.

Geef je snel op!

Er is plek voor max. 100 kinderen. Als we het maximumaantal hebben bereikt dan sluiten we de inschrijving. Vermeld je naam, je adres, je leeftijd en laat ons even weten of je op de foto mag door een mail te sturen naar welkom@duurzaamoosterpark.nl of via een appje naar 06 111 66 206 (Ellen).

Samen maken we de wijk!

We willen alle bewoners, de cultuurcoach, organisaties, WIJ jeugdwerk, sponsoren, ambassadeurs, het wijkcentrum, verenigingen, de school, de media, het koor, de gemeente en de dierentuin Aqua Zoo bedanken voor hun enthousiasme! Want dat we dit samen in de Oosterparkwijk kunnen doen is toch echt wel heel gaaf. Hierdoor is dit festival mogelijk en hierdoor is de wens om het gratis toegankelijk te maken gelukt. Hoe tof is dat?!