Oosterparkers bakken voor het goede doel

Het initiatief van de bewoners liep als een trein op het Lentefestival. Samen met hun vrienden en bekenden bakten honderden Belgische wafels tijdens de drie daagse festival. Die werden gekocht en smakelijk opgegeten door de bezoekers tijdens het driedaagse Lentefestival op het JOP-terrein.

Er is meer geld mee verdiend dan oorspronkelijk gehoopt: De totale opbrengst van 508,00 euro werd overhandigd aan het wijkcentrum bij Van Houten. Het geld gaat in de pot waarvan iedere vrijdagavond warme maaltijden worden geserveerd aan wijkbewoners.

Bij deze spontane bewoners-actie ging het niet alleen om het inzamelen van geld. Het ging er ook om dat bewoners samenwerkten. 

Hierdoor ontstonden nieuwe contacten, een grotere onderlinge betrokkenheid en een gevoel van saamhorigheid in de buurt. Ook deze actie laat zien dat bewoners in de Oosterparkwijk voor elkaar zorgen en samenwerken voor een betere buurt.

P.S. De gratis maaltijden in het kader van “Oosterparkwijk Altijd een warm hart” worden bereid door vrijwilligers en gefinancierd door donaties van onder andere bewoners, de Bewonersorganisatie en bij Van Houten.

Donaties en nieuwe initiatieven zijn altijd welkom: neem contact op met de Bewonersorganisatie via bestuurbo@hotmail.com.