Aankondiging OosterArt Kunstmarkt

Schrijvers, schilders, dichters, beeldhouwers, pottenbakkers – op de OosterArt kunstmarkt die jaarlijks door de werkgroep Oosterpark Nooit Saai (ONS) wordt georganiseerd, zijn altijd de meest uiteenlopende artistieke uitingsvormen te bewonderen. Dat maakt de markt zo levendig en gevarieerd. Ook deze keer hebben zich kunstenaars van diverse pluimage aangemeld. Zo exposeert Fiana de Raaf (van Zeefdruk Studio Corvo) in haar kraam zeefdrukken, presenteert An Boeks zelf-geweven doeken en sjaals en showt Alette Vleems – die onlangs nog veel succes oogstte met haar kleding voor de toneelvoorstelling ‘Overhoop’ – haar exclusieve modelijn. Stephen Beale is een multitalent. Hij is zowel beeldhouwer als meubelmaker als straattekenaar. Het is nog een verassing waarmee hij deze keer voor de dag komt. Yarick Westein overtreft Stephen nog in veelzijdigheid. Hij is een multitalent in het kwadraat. Behalve dat hij beeldhouwer en illustrator is, schrijft hij gedichten en maakt hij grote poppen waarop je kunt zitten, zogeheten knuffelkunst. Als pseudoniem heeft Yarick gekozen voor de naam ‘Manna’ – dat ‘wat is dat?’ betekent. Met zijn beelden hoopt hij deze vraag bij het publiek op te roepen. Nieuwsgierig geworden? Op de kunstmarkt heeft u alle gelegenheid zijn werk op uw eigen wijze te interpreteren.    

Attracties

In het verleden vond de kunstmarkt plaats in en rond de Blauwe Boerderij aan de Lindenhof – met wie ONS samenwerkte bij het organiseren van het evenement. Ineke Bakker is inmiddels gestopt met haar activiteiten in de Blauwe Boerderij, en dus ook met het voorbereiden van de kunstmarkt. Maar ze levert er nog wel een bijdrage aan. Van half twaalf tot kwart over twaalf geeft ze een cursus mandala tekenen. En er staan meer attracties op het programma. Zo wordt om elf uur de markt geopend door George Amofa en zijn drumband. Het belooft een spetterend optreden te worden. Verder brengt ‘Eusterpaark’ om kwart over twee een aantal liederen uit zijn repertoire ten gehore. Het wijkkoor heeft in de korte tijd dat het bestaat grote bekendheid gekregen. Ongetwijfeld zal het kleine concert opnieuw veel publiek trekken. 

Als nieuwe locatie voor de kunstmarkt is gekozen voor het schoolplein van wijkcentrum ‘bij Van Houten’ aan de Oliemuldersweg. En de datum staat ook al vast: 9 september. Vanaf elf uur ’s ochtends bent u hier van harte welkom. Er wacht u een afwisselend aanbod aan kunst.  

De OosterArt kunstmarkt wordt op 9 september gehouden op het schoolplein van wijkcentrum ‘bij Van Houten’, Oliemuldersweg 47. Tijd: tussen elf en vier uur. Er is op de kunstmarkt nog plaats voor enkele kunstenaars. Kosten: 18,50 euro per kraam. Inclusief achterflap: 28,50 euro. 

Aanmelden kan via het emailadres: ooster.artgroningen@outlook.com