Column: Cultuur in en vanuit de Oosterparkwijk

Ik voel mij een bevoorrecht mens.

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de manifestatie DWDW, oftewel De Wijk De Wereld. Theater van Oosterparkers voor Oosterparkers. Een prachtig programma die mij bracht bij Het “Eusterpaarkkoor”. Vanuit een gekke bui in een krankzinnig zware periode in mijn leven had ik mij er voor opgegeven. In het verlengde daarvan werd ik gevraagd mee te doen aan het project “Wijkspotters”. Een groep mensen uit de wijk die met elkaar mochten proeven aan cultuur in de Oosterpoort en de Stadsschouwburg.  Dit duurt nog tot eind mei. Dan hebben we mogen kijken en ervaren wat Cultuur ook kan zijn. Namelijk ervaren wat er geboden wordt, erover nadenken en napraten met de groep. Erachter komen dat iedereen vanuit zijn eigen referentiekader kan en mag denken over wat we hebben gezien. Elke mening en ieder gevoel mag er zijn. Ook dat kan in onze prachtige wijk. 

Dan het laatste weekend van april, een ultiem voorbeeld van hoeveel talenten op allerlei gebied we in de Oosterparkwijk hebben.  

Het Theaterstuk “Overhoop”. Een productie die het verhaal van de Oosterpark vertelt gezien door de ogen van een Oosterparker en verbeeld wordt door prachtige mensen uit onze wijk. Kinderen, tieners, volwassenen theatermakers, koor, dansers, decorbouwers, onze eigen couturiers, muzikanten en niet te vergeten de mensen achter de schermen en een geweldige regisseur, en zoveel meer. Een prachtige voorstelling die in staat was om drie uitverkochte voorstellingen in de bijzondere omgeving van “Paradijsvogeltuin” neer te zetten. 

Heerlijk om hiervan deel uit mogen maken.

Jullie columnist Willem