Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober vindt voor de 19e keer de landelijke Nacht van de Nacht plaats. Deze nacht duurt extra lang, omdat dan ook de wintertijd ingaat. De duisternis staat hierbij centraal en het doel is om aandacht te vragen voor de problemen van lichtvervuiling. Nederland is een van de meest (industrieel) verlichte landen ter wereld. En lichtvervuiling is schadelijk voor dier én mens!

Toevallig wordt het deze nacht volle maan. Maar haar zullen we nooit en te nimmer van lichtvervuiling betichten, dat zult u ongetwijfeld met mij eens zijn. 

Evenals vorig jaar doet de Oosterkerk weer mee. Deze keer met ’s avonds in de schaars verlichte kerk een viertal ‘natuurlezingen’.

Een wandeling in het donker in de Oosterparkwijk is ook in ontwikkeling! De bedoeling is om de wandeling van korte intermezzo’s te voorzien, zoals zang, of een dichter die voordraagt, een muzikant, etc. etc. De wandeling zal dan twee keer gelopen worden. Lijkt het u leuk om hier ook op een creatieve manier aan bij te dragen? Aanmelden kan via jeroen.kuilman@wij.groningen.nl of 06 55 46 50 82.

Hiernaast doen we een oproep voor opzichzelfstaande bijzondere activiteiten op die avond! Ook deze kunt u aanmelden bij bovengenoemd mailadres. Een volledig programma kan dan in oktober gepubliceerd worden in de Wijkkrant en in de buurtmail.

De deadline voor alle activiteiten is 25 september!

En zonder bewolking zal de volle maan voor een fantastische sfeer gaan zorgen.