Uitnodiging inloopbijeenkomst Zaagmuldersweg

Bericht van de gemeente Groningen

De gemeente Groningen gaat aan de slag met de Zaagmuldersweg. Specifiek gaat het om het gedeelte tussen het Wielewaalplein en het Damsterdiep. Uw ideeën en gedachten daarover zijn erg belangrijk voor ons. Daarom nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst op maandag 2 oktober.

Aanleiding

De Zaagmuldersweg wordt opnieuw ingericht in het kader van de Doorwaadbare Stad (www.gemeente.groningen.nl/doorwaadbare-stad).

De straat is nu vooral gericht op gemotoriseerd verkeer en dat willen we veranderen. We willen de Zaagmuldersweg transformeren in een straat met een maximumsnelheid van 30 km/uur met meer aandacht voor fietsers en voetgangers. Ook willen we meer ruimte voor groen en beleving toevoegen. Daarmee neemt de leefkwaliteit van de straat toe. 

Inloopbijeenkomst 2 oktober

Wij horen graag van u wat u belangrijk vindt bij het opnieuw inrichten van de Zaagmuldersweg. Daarom nodigen wij u uit om met ons in gesprek te gaan tijdens de inloopbijeenkomst op: 

Maandag 2 oktober 2023
van 18.00 tot 21.00 uur
buurtcentrum bij Van Houten aan de Oliemuldersweg 47 (9713 VA te Groningen)

Tijdens deze bijeenkomst kunt u binnenlopen en aangeven wat u belangrijk vindt en waar wij rekening mee kunnen houden. Ook horen wij graag welke verbeterpunten u ziet in de situatie zoals die nu is.

Kunt u niet naar de inloopbijeenkomst, dan kunt u ook online uw reactie geven via het formulier op deze pagina www.gemeente.groningen.nl/zaagmuldersweg-30-km

Hoe gaat het verder? 

Alle wensen, ideeën en problemen verzamelen we. Tijdens de inloopbijeenkomst van 2 oktober vragen we of bewoners onderdeel willen worden van de klankbordgroep. Samen met de klankbordgroep willen we komen tot een eerste ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Zaagmuldersweg. Het ontwerp zullen we later tijdens een nieuwe inloopbijeenkomst opnieuw met u delen.

Vragen? 

Hebt u nog vragen over deze brief? Dan kunt u een email sturen naar oudewijken@groningen.nl. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.