Dubbelop besparen voor groene Groningers

Sustainable Moments, het jaarlijkse duurzaamheidsfestival georganiseerd door stichting Groener Groningen, maakt van 6 tot 14 oktober weer korte metten met stigma’s rondom duurzaamheid. Eco-elite? Geitenwollensokken? We tonen liever aan dat duurzaamheid de nieuwe standaard kan zijn voor alle Groningers. Met oog voor het milieu én de portemonnee. 

Groener Groningen zet zich tijdens het hele jaar in voor duurzaamheid in stad en ommeland. Samen met partners als de gemeente Groningen, 050&mode, bedrijvenverenigingen en uiteenlopende bedrijven. Zo bouwt de stichting aan een groene Groningse gemeenschap die een duurzaam leven leidt én uitdraagt. Bijvoorbeeld aan de hand van de duurzame stadsgids. En met SuMoFest als jaarlijks hoogtepunt waarin allerlei duurzame initiatieven en alternatieven worden uitgelicht.

Podium voor duurzaam Groningen

De rol van Groener Groningen is een faciliterende. Natuurlijk geven we ook zelf invulling aan SuMoFest met bijvoorbeeld het paddodiner en kledingevent Kleer’nZooi XXL. Maar er gebeurt in Groningen al zoveel op duurzaam gebied, dat we deze pioniers zelf graag een podium geven. Denk daarbij aan een workshop wildplukken of de afsluiter Betonnetje Rond. Groener Groningen neemt de zichtbaarheid van het festival in de stad voor haar rekening met opvallende signing. En waar nodig ondersteunen we bij het dekken van de kosten.  

Eigen aardig voedsel

Eén van de hardnekkige stigma’s rondom duurzaamheid is de prijzige levensstijl. Vandaar de term eco-elite. Natuurlijk is een groen bestaan ook commercieel interessant, maar tijdens SuMoFest23 concentreren we ons juist op de eigen draagkracht van Groningers. Zo organiseert  het Floreshuis een plantaardige proeverij. Daarnaast gaan zij met een bakfiets vol hapjes de buurt in met recepten waarmee je zowel het milieu als je portemonnee spaart. Dat maakt een duurzaam leven ook voor minima de moeite waard.