Kapsalon Magnifique Oosterparkwijk

Kapsalon Magnifique van Francina Jager

Francina Jager nam per september Kapsalon Magnifique over van Joke en Janet. Zij heeft al 37 jaar ervaring in het kappersvak. Haar start maakte ze als leerling in Winsum bij ‘Tiny’s salon’. Daarna werkte ze in Scheemda bij ‘Studio 22’, en van Scheemda ging ze naar ‘Artistiek’ in Hoogkerk. In Hoogkerk heeft ze ook een kapsalon aan huis gehad, dit combineerde ze met een paar dagen werken in Roden bij ‘Mooi bij Anita’. Ze werkte een korte periode bij ‘Hair XL’ in de binnenstad. En in Vinkhuizen bij de Veldspaatflat en later in Paddepoel bij ‘Onnes Hairstyling’.

Ze omschrijft zichzelf als een harde werker die haar vak erg leuk vindt, en dan met name de variatie en de omgang met mensen.

Francina is een Groninger in hart en nieren. Ze woonde in De Hoogte, Selwerd, Hoogkerk en nu in Ruischerwaard.

Hoe bevalt het in de Oosterparkwijk?

“Ik ben bij toeval in de Oosterparkwijk terechtgekomen. Via een advertentie op Marktplaats. De salon zag er mooi uit en het uitzicht op het Linnaeusplein vind ik heel mooi.

Vanaf het moment dat we begonnen te klussen in de salon kwamen er mensen langs, mensen met verhalen over de wijk, verhalen over Joke en Janet en mensen die graag wilden weten wanneer de salon weer open zou gaan en even kwamen kennismaken.

Het was voor mij best spannend om Kapsalon Magnifique over te nemen. Klanten zijn gehecht aan Joke en Janet en mij kenden ze niet.

Er kwamen de eerste week al gelijk veel mensen uit de wijk naar de salon! Geweldig! En ik kreeg er een warm welkom gevoel van.

Door alle verhalen kreeg ik al gauw een beeld van de wijk. Er wordt hier veel gedaan, mensen denken om elkaar en groeten elkaar nog op straat. Wat een leuke wijk! Leuke en gezellige mensen. Ik heb het erg naar mijn zin.

Ik denk dat er al veel ‘oude klanten’ van Joke en Janet bij mij komen, maar nog niet allemaal. In eerste instantie ben ik alleen in de salon aan het werk, maar in de toekomst zou ik graag met personeel werken. Ik zou het mooi vinden om een onderdeel van de wijk te worden met mijn salon.”

Kapsalon Magnifique
Linnaeusplein 2
https://magnifiquegroningen.nl/