Online expo

Slachthuisstraat door de ogen van jonge ontwerpers
Bewoners van de Slachthuisstraat hebben de wens hun straat te vergroenen. Wonen in een groenere omgeving maakt gelukkiger, los van de voordelen zoals het beperken van hittestress, wateroverlast en het vergroten van biodiversiteit. Bewoners zijn met elkaar ideeën aan het uitwisselen voor de straat en zijn gestart met het tot stand komen van een aantal daarvan. Ter inspiratie hebben Studenten van Hanze Hogeschool, academie van Bouwkunst speciaal voor de Slachthuisstraat ontwerpen gemaakt als schoolopdracht ter verbetering van klimaatadaptatie. 


Hoe maak je de Slachthuisstraat klimaatadaptief?
Uitgangspunt van de opgave was dat we door de klimaatveranderingen meer stortregens maar ook extreme hitte en meer bijzondere weersomstandigheden mogen verwachten, ook in de Oosterparkwijk.

Hoe zouden we de Oosterparkwijk zo kunnen inrichten dat het toch een heel fijne wijk blijft om te wonen en te werken?

In dertien weken hebben de studenten uitvoerig onderzoek gedaan naar de veranderende weersomstandigheden door klimaatverandering en hebben ze een veelheid aan ideeën verwerkt in hun ontwerp. 

Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe studenten en Hogescholen bewoners/straten/wijken kunnen ondersteunen, inspireren en daadwerkelijk een meerwaarde kunnen bieden. Deze ontwerpen zijn heerlijk ambitieus maar zorgen ervoor dat we verder denken dan de geveltuin ofwel de bekende manieren. Uiteraard zijn bekende manieren een prima eerste zet en dragen zeker bij. Door creatieve jonge denkers in te mogen zetten hebben we prachtige ontwerpen voor de Slachthuisstraat en de Oosterparkwijk.

De studenten aan het werk op school:De ontwerpen laten we graag aan je zien ter inspiratie middels deze online expositie

Joep Hamelink:

Roel Westemeijer:

Danielle Wiersema:

Florus van Eindhoven:

Jelmer de Vries:

Max Doornebosch:

Saba Mehdi:

Sam Hoen:

Sem Atsma:

Sara Nejati:

Silke Wildschut:

Jochem van Til:

Jordi Dijkstra:

Duurzaam Oosterpark is een platform voor bewoners die, net als wij, oog hebben voor duurzamer leven en willen bijdragen aan een duurzame wijk. Milieubewust, groener denken en doen. Hoe u het ook zou willen noemen, het is leuk en super zinnig! Inmiddels zijn er meer dan veertig bewoners die met ons meedoen of met ideeën komen. Zodoende organiseren we allerlei grote en kleine projecten in de wijk. Mocht u meer willen zien of weten van ons kijk dan vooral ook even op www.duurzaamoosterpark.nl.