Groningse jongens in november naar Wereldkampioenschap LegoRobots in Thailand

Jens Mulder en Obbe Kocken, gaan van 16 tot en met 18 november 2018 meedoen aan het Wereldkampioenschap LegoRobots in Chiang Mai in Thailand.

In mei 2018 heeft het team van De Jonge Onderzoekers Groningen in Almelo de eerste editie van de Nederlandse World Robot Olympiad (WRO) gewonnen.

De WRO is een internationale roboticawedstrijd waar jongens en meisjes tussen 8 en 15 jaar aan mee kunnen doen.

Het team van De Jonge Onderzoekers is in Almelo Nederlands Kampioen geworden en heeft zich met de overwinning gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen in november in Thailand! Jens en Obbe (beiden 12 jaar) uit Garnwerd maken deel uit van het team en willen heel graag dit avontuur aangaan.

De Robotwedstrijd wordt gespeeld met Lego Mind-storms. Naast het zelf bouwen en ontwerpen moet de robot worden geprogrammeerd. Internationaal gelden dezelfde regels en dezelfde opdrachten. De WRO wordt gehouden in meer dan 60 landen over de hele wereld. In totaal doen meer dan 22.000 teams mee aan deze competitie. De WRO richt zich op de technische en creatieve ontwikkeling van kinderen en snijdt actuele thema’s aan. Zo is het thema in 2018 voedselverspilling. Naast bewustwording zijn ook samenwerking en het delen van kennis met anderen belangrijke doelstellingen.

Meer informatie?

Meer informatie over de World Robotics Olympiad op www.wro-nederland.nl en www.wro-association.org

Meer informatie over De Jonge Onderzoekers op https://www.djog.nl/