Het gat in de Oosterparkwijk is klaar

In elke editie van deze krant brengen we u op de hoogte van de voortgang van de sloop van het Treslinghuis.

In de vorige edities gaven we aan dat de sloop nog niet erg vlot ging, maar de laatste tijd zijn de slooplui flink bezig geweest op de Treslinglocatie aan de Klaprooslaan.

Ooit stond het Treslinghuis eenzaam op de volledig kale vlakte waar later ‘Plan Oost’ zou verrijzen, zoals onze wijk in de begintijd werd genoemd. En nu, honderd jaar later, is er sprake van het tegenovergestelde: het terrrein is een eenzame kale vlakte tussen de woningen in de wijk.

Dit gat in de wijk is tijdelijk, er komt een nieuwe school die alle drie de oude schoolgebouwen in de wijk zal vervangen. Het bouwen van de school en de bijbehorende appartementen zal nog wel even tijd nemen, maar zodra de nieuwe school in gebruik genomen is, gaan de historische oude schoolgebouwen een nieuwe functie krijgen. Daar wordt al over nagedacht en er is al een plan voor de Siebe Jan Boumaschool in de maak.

Veranderingen in de wijk zijn eigenlijk altijd wat pijnlijk, maar dat wat komt na een verandering is ook mooi. Het vergt wat wennen, dat dan weer wel.

Foto(s): gat in Oosterparkwijk | Erik Weersing.