SP wil snelle reparatie straatverlichting Bloemenbuurt

De SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen wil dat de straatverlichting van de Bloemenbuurt in de Oosterparkwijk eindelijk eens gerepareerd wordt. Volgens bewoners en de SP is de straatverlichting veel te vaak kapot en worden de problemen door reparaties niet verholpen. Ook bij meldingen worden klachten van bewoners niet afgehandeld. Tijdens een rondhang door de buurt spraken SP’ers veel bewoners die door de defecte verlichting gevoelens van onveiligheid ervaren. Volgens de bewoners spelen de problemen met de straatverlichting al maanden. Daarom wil de SP dat de gemeente de problemen met straatverlichting nu structureel oplossen.

SP-raadslid Bob de Greef: “Iedereen verdient een veilige straat en buurt. Goede verlichting is daarvoor noodzakelijk. De gemeente moet er voor zorgen dat de kapotte straatverlichting zo snel mogelijk worden gerepareerd.” De SP heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld waarbij de socialisten oproepen de straatverlichting in de Bloemenbuurt te repareren. Daarnaast wil de SP weten op welke andere plekken in de gemeente de straatverlichting vaker kapot is.

De SP kwam de problemen die bewoners met de kapotte straatverlichting ervaren tegen tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. “Ook nu de verkiezingen voorbij zijn, blijft de SP de buurten ingaan om met bewoners problemen aan te pakken en op te lossen”, aldus De Greef.