Een terras voor Het Oude Politiebureau

Iedereen in de wijk kent het oude politiebureau dat staat op de hoek van de Zaagmuldersweg en de Hortensialaan. Het markante gebouw dat in 1928 ontworpen werd door stadsarchitect Siebe Jan Bouma, in de stijl van de Amsterdamse School, is nu ruim een jaar in bedrijf als stadsrestaurant.

Aan de nieuwe bestemming is een verbouwing vooraf gegaan, waarbij de sfeer van het bijna honderd jaar oude pand goed bewaard is gebleven. Maar er vinden nog altijd aanpassingen plaats. Voorbijgangers konden de afgelopen weken zien hoe
stratenmakers op het terrein voor het stads-restaurant hard aan het werk waren.

“Aan de kant van de Zaagmuldersweg wordt een terras aangelegd”, vertelde Miranda Dontje, projectleider bij WerkPro, “Het terras, dat straks plaats moet bieden aan 40 tot 60 gasten, wordt voor een groot deel afgesloten, door hekjes en een nieuw aan te planten heg. Hierdoor kunnen kinderen er veilig rondlopen. Er komt ook een apart kinderspeelhoekje. Verder wordt er aan de kant van de Hortensialaan een fietsenparkeerplaats aangelegd.” Wanneer de werkzaamheden afgerond zijn, kunnen de wijkbewoners op mooie dagen op het terras genieten van een lunch of diner of zich ontspannen met een lekker drankje.

Het terras is mede dankzij de gemeente Groningen en de Bewonersorganisatie Oosterparkwijk tot stand gekomen.