Zingen maakt gezond en gelukkig

Vocalgroup De Evergreens, een Interview met Madeleine Duran en Joke Westera.

Vocalgroup de Evergreens repeteert al jaren in de Oosterparkwijk, eerst in de Oliemolen, maar nu deze gesloten is in de recreatiezaal van het Oosterparkheem. Hun motto is ‘Zingen maakt gezond en gelukkig’. “Zingen maakt gezond, is goed voor je adem en geeft je meer zelfvertrouwen, daarom zou ik iedereen aanraden om te gaan zingen.”

“In november dit jaar bestaan we 25 jaar.”, vertelt Madeleine Duran die al 9 jaar bij de Evergreens zingt, enthousiast. “We zijn ontstaan in ’94. Dus in november vieren we ons jubileum.”

“We zijn een vrouwenkoor van ongeveer 20 à 25 leden, we hebben een geweldige dirigent: Arnold Jonker genaamd, die al tien jaar onze dirigent is, hij heeft een heel goed gehoor. Hij zet de puntjes op de i. Hierdoor worden we als koor steeds beter. We zijn een vrouwenkoor en zingen drie tot vierstemmige muziek.”“Voor ons staat het plezier in het zingen voorop, maar we zijn ook een gezellig koor en zeer sociaal bewogen”, zegt Madeleine. “Dat laatste heb ik aan de lijve ondervonden”, vertelt Joke. “Ik was om gezondheidsredenen tijdelijk gestopt. Ik kreeg mailtjes, werd gebeld en kreeg koor-leden op bezoek.”

“We treden op in verzorgings-huizen, daar hebben we een aangepast programma, een programma van meezingers. We zingen moderne en gouwe ouwe muziek, van pop tot jazz tot klassiek.”

“Bijzonder is het optreden van ons tijdens het vierkorenfestival, dat is eens in de twee jaar in de Immanuelkerk in het zuiden van de stad. De laatste keer hebben we samen met een jeugdkoor, een gospelkoor en Kooriander een medley uit Sisteract gezongen. Dat werd heel goed ontvangen en was leuk om te doen.”

“Onze leeftijd varieert van 35 tot 72
jaar, we hebben een stabiele kern.”

“Als je wilt komen zingen dan moet je eerst voorzingen, en je kunt zogenoemde open repetities bijwonen. De dirigent luistert goed of de stem past, ook hierdoor worden we beter. We repeteren op woensdagavond in de Oosterparkheem van kwart voor acht tot tien uur.”

Er is een open repetitie op woensdag avond 17 april en op 19 juni.


Meer weten?
Bezoek de website: www. vocalgroupevergreens.info of bel om je aan te melden met Marianne Buring-Eefting: 050-5251248