Muzikale fietstocht door de Oosterparkwijk

Zaterdagmiddag 15 juni gaat het gebeuren een muzikale fietstocht door de Oosterparkwijk. Ter gelegenheid van 100 jaar Oosterpark. Petra Beek- huizen Khan en Jacqueline Pieters beiden lid van werkgroep Oosterpark Nooit Saai hebben het georganiseerd.

In september 2018 werd Jacqueline Pieters benaderd door Jaap de Graaf met de vraag of zij niet weer een theatervoorstelling wilde organiseren. Voor een theatervoorstelling voor zomer 2019 was het te kort dag, Pieters kreeg al snel het idee van een muzikale fietstocht. Een waarbij de bijzondere locaties in de wijk worden getoond en ook de muzikale rijkdom van de wijk gehoord mag worden.

Jacqueline Pieters heeft toen Petra Beekhuizen ook van werkgroep ONS gevraagd of ze mee wilde helpen.

Als je meefietst kom je eerst bij een woonboot, dan bij een huiskamerconcert, bezoek je een binnentuin, de Blauwe Boerderij en tenslotte het Werk. Allerlei muziekstijlen komen aan bod: van klassiek tot pop, van volksliedjes tot meezingers. We starten met opzwepende drums en sluiten af met swingende muziek.

De fietstoer start om half twee en het totale programma duurt tot ongeveer zes uur. Elk concertje duurt een half uur. Je hebt een kwartiertje om van locatie naar locatie te fietsen.

Deelname is gratis. Maar de plaatsen op sommige locaties zijn beperkt.